Hur får Ethernet att fungera med Windows XP

June 9

Hur får Ethernet att fungera med Windows XP


När man arbetar med en ny installation av Windows XP, kan det ofta vara problematiskt att få Ethernet ska fungera korrekt. Problemet beror på att Windows XP inte kommer med de programdrivrutiner som behövs för att tillåta den att tala med hårdvaran. Olika hårdvara tala olika "språk" och drivrutinerna är "översättare" som låter Windows använder sig av maskinvaran.

Lösningen verkar enkelt vid första anblicken - installera programvaran för nätverksenheten så att Ethernet kommer att fungera korrekt. Detta blir problematiskt, men när du inte kan få på nätet för att ladda ner drivrutiner på grund av Ethernet inte fungerar. Om du råkar ha installations-CD, är problemet löst genom att bara installera programvaran från det, men de flesta människor inte har den disken. Det är möjligt att rätta till problemet i 15 minuter eller mindre.

Instruktioner

1 Gå till en andra dator som är fullt fungerande och har tillgång till Internet. Om du inte har en andra dator, använd en vän eller familjemedlem system, eller få online på ditt lokala bibliotek eller Internet-café. Kontrollera att datorn du använder har antingen en CD-brännare eller en USB-port. Du behöver antingen en tom CD eller ett USB-minne (även kallad en "flash-enhet") för att transportera installationsfilerna från den här datorn till den icke-funktionella en.

2 Använd en sökmotor som Google för att hitta webbplatsen för företaget som tillverkade datorn, sedan surfa på webbplatsen tills du hittar programvaran för din modell. Till exempel, om du har en Dell 700m, använder Google för att hitta Dell sida hem (www.dell.com), och du kommer att se på första sidan en länk till "Drivrutiner." Efter att ha följt den länken kommer du att kunna ange modellnummer och ladda Ethernet drivrutiner. Spara dessa filer på hårddisken och kopiera dem till USB-minne eller bränna dem direkt till en CD-skiva med datorns CD-bränning svit.

3 Sätt in CD eller USB-minne i den felaktiga datorn och ett fönster som listar filens innehåll kommer att visas. Dubbelklicka på drivrutinsfilen för att få upp den automatiska installationsprocessen. Följ stegen i guiden, klicka på "Nästa" vid behov. Datorn kommer sannolikt att säga att det måste startas om för att slutföra installationen. Låt den göra det, och vänta på att Windows XP för att avsluta omstart. Programvaran är nu installerad.

4 Anslut Ethernet-kabeln till nätverks port på baksidan av datorn, och anslut den andra änden av kabeln till den enhet som du vill ansluta till. Om du ansluter datorn direkt till en annan dator utan att använda en router, switch eller hubb i mellan, måste du använda en "crossover" kabel i stället för en vanlig Ethernet-kabel.

Tips

  • Se till att programmet du installerade är för just din dator eller nätverkskortet. Om det är för en annan enhet, kommer nätverk inte fungerar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com