Hur man använder Enterprise Architect

January 24

Ett företag arkitekt jobb är komplicerat, eftersom det innebär en detaljerad analys av ett företags behov av nuet och framtiden och detaljer hur man ska möta dessa behov. Enterprise Architect UML designverktyg av Sparx Systems har utvecklats speciellt för att användas av företag arkitekter att i stor utsträckning hantera, dokumentera och modellera ett projekt. Frigöra den fulla potentialen av Enterprise Architect kan vara en lång process som kräver särskild studie och praktik med programvaran i samförstånd med andra gruppmedlemmar. Lyckligtvis, komma igång med ett projekt kan vara en enkel och givande erfarenhet.

Instruktioner

Starta ett projekt

1 Börja Enterprise Architect genom att antingen klicka på ikonen på skrivbordet som skapas under installationen, eller genom att öppna Windows "Start" -menyn och lokalisera Enterprise Architect i programmappen.

2 Klicka på "Skapa ett nytt projekt" på startsidan, och skriv in ett namn på projektet i "Filnamn" fältet. Klicka på "Spara" för att spara ditt nya projekt.

3 Välj en eller flera modell mallar som visas från "vissa modeller" dialogfönstret genom att klicka på kryssrutan bredvid varje modell. Dessa mallar erbjuder grundläggande strukturer, paket och diagram för ett projekt och användbara resurser.

4 Klicka på "OK" för att starta Enterprise Architect. Modell förpackningar som tagits ur mallarna visas i projektbläddraren på den högra sidan av skärmen.

Lägga till en View

5 Högerklicka på modellnamnet i projektbläddraren och välj "Ny vy" alternativet.

6 Ange ett namn i namnfältet för denna uppfattning.

7 Välj en vy stil från menyn och klicka på "OK". Det finns sex olika modeller som är användbara för olika ändamål, samt "Simple" stil, som gör det möjligt att skapa en egen stil.

Lägga ett paket till en modell

8 Klicka på ett paket notering i projektbläddraren.

9 Klicka på "New Package" -ikonen i webbläsarens verktygsfält Project, och ange ett namn i textfältet för detta paket.

10 Avmarkera "Lägg automatiskt till nya diagram" och klicka på "OK". Detta alternativ kommer att automatiskt skapa ett diagram för det paket som standard valda förinställningar. Även användbar, bör detta alternativ inte väljas under en handledning körning.

Lägga ett diagram för att ett paket

11 Klicka på det nya paketet i projektbläddraren och klicka på "Ny Diagram" från Project läsarens verktygsfält.

12 Klicka på ett diagram kategori i "Välj Från" panelen för att visa en lista med diagramtyper.

13 Välj en diagramtyp från "diagramtyper" panelen och klicka på "OK".

lägga till element

14 Klicka på diagrammet element du behöver i verktygslådan till vänster i diagrammet. Dra den på diagrammet.

15 Välj vilken stereotyp elementet är baserad på om det är ett element "Objekt". Stereotyper definierar vad objektet elementet är, för att underlätta schema tolkning.

16 Dubbelklicka på elementet i diagrammet. Den "Element Properties" dialogrutan visas. Använd den här dialogrutan för att definiera alla egenskaperna hos elementet, inklusive sitt namn. Klicka på "OK" för att spara elementet på diagrammet och i Project Browser, under förpackningen där diagrammet skapades.

sätta kontaktdon

17 Skapa två delar i diagrammet.

18 Klicka på en kontakt i verktygslådan, och klicka sedan på källelementet i relationen. Dra över från källelementet att rikta element.

19 Dubbelklicka på kontakten för att öppna "Connector Properties" dialogen display. Definiera egenskaperna hos förhållandet mellan de två elementen i dialog visas.

Tips

  • Genom att fylla i dessa steg, har du startat de mest grundläggande nivåer av Enterprise Architect. Alla andra verksamheter härrör främst från dessa grundläggande steg. Emellertid har Enterprise Architect många långt mer invecklade operationer. Använd bruksanvisningen för att lära alla funktionerna i det här programmet.
  • Kom ihåg att om du kör Corporate Edition eller högre, kommer du behöver adekvat stöd server. Om du inte kommer att arbeta med stöd av ett serversystem, rekommenderas du bor under Corporate Edition nivå.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com