Hur du formaterar hårddiskar i Windows 2000

September 26

Hur du formaterar hårddiskar i Windows 2000


Formatera en hårddisk är i allmänhet det snabbaste sättet att tömma en hårddisk filer och förbereda den för återanvändning. Under processen för formatering är en hårddisk rensas från alla poster för filer som är lagrade på det, varnar den dator som det är nu en tom volym. Om du kör Windows 2000, har datorn en inbyggd verktyg för att initiera en hårddisk och formatera den med bara några få steg. Formatera en ny hårddisk i Windows 2000 med hjälp av den inbyggda Diskhantering och formateringsverktyg.

Instruktioner

1 Dubbelklicka på "Den här datorn" -ikonen på skrivbordet. Om den hårddisk som du vill formatera visas i fönstret Den här datorn, är det redan initierats (partitionerad) och redo att formateras. Hoppa till steg 10 om så är fallet. Om hårddisken inte visas måste den partitioneras. Fortsätt till steg 2.

2 Klicka på "Start", "Inställningar" och "Kontrollpanelen."

3 Dubbelklicka på "Administrationsverktyg." Dubbelklicka på "Datorhantering."

4 Klicka på kategorin Diskhantering till vänster i fönstret, under lagring kategori. Om du inte ser Diskhantering, klicka på plustecknet bredvid Förvaring att expandera kategorin. Skriv signatur och uppgradera disk Wizard visas. Klicka på "Nästa".

5 Sätt en bock i rutan "Disk 1" eller välja lämplig hårddisk om mer än en visas. Klicka på "Nästa".

6 Välj samma hårddisk i följande skärm (om en kontroll redan i rutan för den här enheten som standard). Klicka på "Nästa" och sedan på "Finish" för att återgå till fönstret Diskhantering.

7 Högerklicka i rutan "Ej allokerade" bredvid den hårddisk som du formaterar, och klicka på "Skapa volym." Skapa volym Guiden visas. Klicka på "Nästa".

8 Välj "enkel volym" och klicka på "Nästa". Hårddisken visas i Valda dynamiska diskar kategori. Som standard är den maximalt tillgängliga utrymmet på enheten som används för partitionen. Ändra mängden utrymme om det behövs, och klicka på "Nästa" två gånger.

9 Välj FAT32 eller NTFS-filsystemet för enheten. I de flesta fall bör NTFS väljas. Klicka på "Nästa" och sedan på "Finish." Du kommer tillbaka till Diskhantering skärmen. Rutan bredvid den nyligen partitione enheten ska nu säga Ny volym. Stäng Diskhantering och Administrationsverktyg fönster. Den här datorn ska vara öppen. Om det inte är, dubbelklicka på "Den här datorn".

10 Högerklicka på hårddisken som du vill formatera och klicka på "Format".

11 Kontrollera att disken kapacitet visas matchar kapacitet på hårddisken du formaterar, välj ett filsystem från rullgardinsmenyn. I de flesta fall bör NTFS väljas. rekommenderas inte att ändra fördelningen enhetens storlek.

12 Klicka på "Start" för att formatera hårddisken och klicka sedan på "OK" efter att ha bekräftat att du förstår alla befintliga data på hårddisken kommer att raderas.

13 Klicka på "OK" och "Stäng" när processen är avslutad.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com