Tips om Lödning PC-komponenter

May 30

Lödningsprocessen smälter samman två metaller genom smältning tillsatsmetall i en led mellan dem. Lödning av kretskort och komponenter i en persondator kan verka skrämmande i början, men med rätt verktyg och tekniker, är det inte mycket svårare än att löda andra material.

Utrustning

En 15W till 30W lödkolv är perfekt eftersom en högre effekt kommer att köra risken för överhettning och skada komponenterna. Välj alltid ett järn med en 3-fronter jordkontakten, vilket minimerar risken för vagabonderande ström ansamlas vid spetsen och kortsluter styrelsen ut. När du väljer ett tips för din lödkolv, välj en liten nog för att skapa en pinpoint värmekälla för precisionsarbete.

Använd endast harts core löda när man arbetar med kretskort, som andra typer av lod kommer så småningom att förstöra spår leder på kretskort och möjligen korta komponenterna. Ett lod med en diameter på 0,75 mm är idealisk för de flesta dator kretskort. Lod blandas från 60 procent tenn och 40 procent bly är att föredra för nästan alla elektronik arbete med komponenter dator.

Förberedelse

Innan du börjar förbereda din lödkolv med "tinning" toppen av det. Förtenningsprocesshjälpmedel värmeöverföring mellan spetsen av järnet och komponenten du lödning. Värm lödkolven helt och tillämpa en stor mängd lod till spetsen. Fortsätta tillämpa löda upp och ner spetsen i stora mängder --- sedan snabbt torka av spetsen med en fuktig svamp.

Lödning

Tryckta dator kretskort måste ha rena kopparspår innan du börjar lödning. Försiktigt gnugga dem rena med en slipgummiblock avsedd för rengöring kretskort. Förbered kretskortet genom att sätta in komponent som du vill löda och placera den på en plan, väl upplyst yta.

Håll lödning pistol som en penna, så att du har exakt kontroll över spetsen. Tryck lödkolven till det gemensamma, att se till att spetsen vidrör komponenten och spåret. Järnet måste värma upp båda elementen; annars, Lödtråden bollen och göra en dålig anslutning. Mata en liten mängd lod i leden --- bör flyta smidigt runt leden och lämnar en liten vulkan formad ring runt komponenten. Ta bort lodet först och sedan järnet, vilket gör att ett par sekunder för att fogen helt cool.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com