Hur man skapar ett fotoalbum i PowerPoint

March 8

Även om du kan användas för att lägga till bilder en efter en i Microsoft PowerPoint-presentation, kanske du upptäcker att skapa ett fotoalbum som ska ingå i presentationen får du bättre resultat. Ett fotoalbum håller alla bilder tillsammans och på ett ställe. Detta är ett bra alternativ till att sätta in bild efter slide bilder. Följ stegen nedan för att skapa ett fotoalbum i PowerPoint.

Instruktioner

1 Starta Microsoft PowerPoint och öppna en befintlig presentation som du vill lägga till ett fotoalbum.

2 Sätt markören där du vill infoga fotoalbum genom att klicka på bilden med musen.

3 Välj "Infoga" -menyn, peka på "Bild" och klicka på "Nytt Fotoalbum ..." för att öppna "Fotoalbum" dialogrutan.

4 Lägg till bilder till PowerPoint fotoalbum genom att klicka på "File / disk ..." eller "Scanner / kamera ..." under "Infoga bild från" i "Fotoalbum" dialogrutan. Du kan välja att ändra ordningen, ljusstyrka och färgton av bilderna med hjälp av de inställningar som visas under den infogade bilden.

5 Skapa en textruta i ditt fotoalbum genom att klicka på "ny textruta" -knappen i "Infoga text" i "Fotoalbum" dialogrutan. Detta kommer att infoga en textruta som du kommer att kunna infoga text i efter fotoalbum skapas.

6 Välj att lägga till bildtexter under bilderna eller har bilderna visas i svartvitt genom att tillsätta en bock till kryssrutorna innan alternativen "Bildtexter under alla bilder" och "Alla bilder i svartvitt."

7 Använd avsnittet "albumlayout" för att välja bildlayout, ramform och mall för att formatera album som din sista steget innan du klickar på knappen "Skapa" för att stänga "Fotoalbum" i dialogrutan och skapa ditt fotoalbum till din PowerPoint presentation.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com