Hur man fixar en Filtillägg

April 19

Hur man fixar en Filtillägg


På datorer, är de tre bokstäverna efter periodens i filnamnet kallas "filnamnstillägg." Filändelsen förklarar för operativsystemet vilken typ av data filen innehåller, och operativsystemet använder denna information för att välja vilket program som används för att öppna filen när den dubbelklickats. Om en förlängning av en fil är felaktig, kan det inte öppnas i en korrekt tillämpning. Korrigera filändelsen att göra filen öppen vid tillämpningen av ditt val när du dubbelklickar på den.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och sedan klicka på "Den här datorn" om du kör Windows XP eller "Dator" i Windows Vista eller 7.

2 Klicka på "Verktyg" och sedan på "Mappalternativ" i Windows XP. I Windows Vista och 7, klicka på "Ordna" och klicka sedan på "Mapp- och sökalternativ."

3 Klicka på fliken "Visa". Ta bort markeringen från rutan "Dölj filnamnstillägg för kända filtyper" och klicka på "OK". Tillägg för alla filer kommer nu att visas.

4 Högerklicka på den fil som du behöver ändra en förlängning av, och klicka på "Byt namn." Radera det aktuella förlängningen och skriver den rätta. Om filen har ingen förlängning, sätta en period efter filnamnet och mata in anknytnings. Hit "Enter" när du är klar, och dubbelklicka på filen för att öppna den.

Tips

  • Om du inte känner till rätt förlängning för en fil, men är säker på att det innehåller giltiga data, gärna gissa. Ändra förlängning av en fil ändras inte de data som den innehåller, och om filen inte öppnas på rätt sätt, kan du enkelt ändra förlängningen igen. En lista över vanliga filnamnstillägg visas i avsnittet "Resurser" i den här artikeln.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com