Hur konvertera Polyline att Spline

May 25

Hur konvertera Polyline att Spline


En polylinje är en sekvens av raka anslutna kanter som du hittar i CAD-program (Computer Aided Design). En spline är en sekvens av utjämnade kurvor som ansluter intilliggande punkter. Konvertera en polyline till en spline innebär att polyline raka segment till kurvsegment. Designprogram kommer troligen att ha en befintlig verktyg för att utföra denna omvandling. Om din ansökan inte gör det kan du konvertera polyline genom att spåra över den med en spline-objekt.

Instruktioner

1 Öppna din design program och skapa en polyline att arbeta med. Välj det alternativ som drar raka, inte böjda, kantsegment. Dra i den övre ortografiska vy för tydlighets skull, och skapa en polyline med minst fyra hörn.

2 Gå till det läge som låter dig redigera polyline s hörn och kantsegment. Detta kallas "subobject" -läge, som tillhandahåller verktyg som är tillgängliga vid ordinarie objektnivå läge.

3 Öppna listan över egenskaper och parametrar för polyline. Du kan märka ett verktyg bland denna lista som konverterar från direkt till böjda segment. Aktivera det här verktyget medan polyline är valt att konvertera polyline till en spline. Gå till steg 9 för instruktioner om att visa den konverterade linjen.

Gå till steg 5 om du inte kan hitta konverteringsverktyg.

4 Återgå till objektnivå läge för polyline, så att du inte längre kan flytta enskilda hörn och segment.

Välj hela polyline, då aktivera verktyget för att frysa föremål. Detta verktyg kommer att förhindra åtkomst till polylinjen s hörn och kantsegment tills du låsa upp polyline.

5 Ange läge för att rita en ny spline objekt, sedan spåra över den frusna polyline. Rikta varje vertex i spline med en spets i polyline.

6 Avsluta ritläget när du har slutfört spline, ange sedan objektnivå läge. I detta läge kan manipulering av hela objektet, i motsats till underregim.

7 Flytta nya räffla bort från den underliggande, frysta polyline att du spåras över. Jämför spline skepnad till polyline 's form. Om du vill justera spline att bättre spåra formen på polyline, gå till steg 8. I annat fall går du till steg 9 för att visa den nya spline.

8 Ange subobject läge för spline för att möjliggöra redigering av spline s hörn. Välj ett verktyg för redigering hörn, sedan flytta dessa hörn vars segment passar inte motsvarande segment i den ursprungliga polyline. Lägg vertex om det behövs. Återgå till objektnivå läge när alla segment i räffla passar polylinje segment.

9 Aktivera visning av den färdiga spline objektet. Välj spline och gälla för det verktyg för att göra räfflor renderable (dvs synlig för visning). Render den fullbordade spline.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com