Skillnader Mellan "Inkludera" och "Kräv" i Ruby

August 20

Skillnader Mellan "Inkludera" och "Kräv" i Ruby


Språkanalys är ett grundläggande steg i att lära sig något nytt programmeringsspråk - även en jämförelsevis "enkel" språk som Ruby. En närmare titt hjälper dig att se skillnader mellan programelement som i slutändan avgör hur en Ruby-skript beter sig och senare, hur man använder skriptet korrekt. Medan "Inkludera" och "Kräv" uttalanden kan verka ganska lika vid första anblicken, en närmare titt visar viktiga skillnader. De två kan vara lätt förvirrad, dock, särskilt om du är bekant med programmeringsspråk som definierar dessa begrepp i olika termer.

Identifiering

"Kräv" ger Ruby en instruktion att importera klass eller modulfil från modulen bibliotekskatalog så att du kan referera till och använda koden i modulen i programmet. "Ta" är ett exempel på ett direktiv Ruby förprocessor kallas "mixin." I den referens du en modul och genom att göra så att du integrerar modulen och en del eller all verksamhet i din klass definition. Med hjälp av en mixin - i det här fallet, en "inkludera" - tillåter programmeraren att öka eller utöka funktionerna i en klass.

Syntax

Syntaxen struktur innefattar och kräver är likartade, men det attribut du lägga till var och en är olika. Syntaxen strukturen hos en innefattar lägger modulnamnet attribut till "inkludera" direktiv och omsluter attribut i citattecken, till exempel: include ". Module" I ett krav uttalande, lägga dig filnamnet attribut utan att använda citattecken. Till exempel: kräver filnamn.

Plats

En kräver uttalande är en enradig fristående uttalande som oftast införas strax efter direktiv öppningsvägen fil programmets. Till exempel, om du skriver och sparar en metod som kallas "Week" till biblioteket och vill använda metoden i ett annat program, tillsätt kräver uttalande:

! / Usr / bin / ruby

kräver "Vecka"

Även mindre vanliga, kan du också placera en kräver uttalande i en "om" villkorligt uttalande. En inkluderar är alltid en del av en större klassdefinition. Beroende på hur du tänker använda metoden, kan du inkludera variabler från metoden för att definiera klassen ännu längre:

klass Decade
inkluderar vecka
no_of_yrs = 10
def no_of_months
sätter vecka :: FIRST_DAY
antal = 10 * 12
sätter antal
slutet

överväganden

Skillnader mellan "Inkludera" och "Kräv" kan hjälpa dig att skapa en robust och väl fungerande Ruby-skript. Förstår dock att medan du använder ofta de två tillsammans, är detta inte alltid fallet. När du skapar en ny klass och har för avsikt att införliva metoder från en modul sparas till modulen biblioteket i den nya klassen, måste du använda båda. Om du skapar och använda metoden inom samma program, behöver du bara "är" det i klassdefinition.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com