Hur vill kolla en hårddisk för fysiska problem

September 28

Hårddisk problem kan ofta vara svårt att diagnostisera. Det finns ett antal tillämpningar som ingår i operativsystem och finns att köpa som kan hjälpa dig med att fastställa en programvara glitch. Men om din disk är fysiskt skadad, måste du skicka den till en professionell Data Recovery Service. Fastställande av huruvida dina problem är med programvaran eller maskinvaran (ett fysiskt problem) är det första steget i att få dina data tillbaka.

Instruktioner

Hur vill kolla en hårddisk för fysiska problem Om datorn körs

1 Använd diskunderhålls program som medföljer operativsystemet. På datorer som kör Windows, kan du köra "checkdisk.exe" eller "SCAN." Mac-användare kan använda ett verktyg som kallas DiskFirstAid.

2 Ta del av resultatet av dessa ansökningar. De kommer att varna dig om det finns ett fysiskt problem med hårddisken. Om det finns endast mindre problem med programvara, kommer de att försöka åtgärda dem.

3 Använd tredjepartsprogram såsom Norton Utilities om operativsystemet inte hittar några problem, men du kan inte hitta några mjukvarufel. Dessa program är mycket mer robust och kan lokalisera många fler problem, liksom föreslå många lösningar baserade på din specifika situation.

Hur vill kolla en hårddisk för fysiska problem Om datorn inte Kör

4 Lyssna efter ett "klickande" ljud från hårddisken. Om du hör det gör en högljudd, skarp, repetitiva ljud, stänga av datorn omedelbart. Fortsätta att använda en "klicka" hårddisk kan resultera i katastrofala skador på disken. Du behöver en professionell Data Recovery Service.

5 Lyssna efter den totala avsaknaden av ljud från datorn. De två ljud du bör normalt höra från en dator är kylfläkt och hårddisken. Om datorn är ovanligt tyst, du sannolikt har ett problem med den snurrande mekanismen för din hårddisk.

6 Använd en startdiskett för att starta datorn. En startdiskett vanligen medföljer nya datorer. Om programvaran på startdisken inte hittar hårddisken, är ditt problem fysisk snarare än programvaran.

7 Öppna datorn och kontrollera om synliga skador såsom fransiga eller ens brända anslutningar. Naturligtvis, några synliga tecken på skador är anledning till allvarlig oro.

Tips

  • Ibland ansluta enheten till en annan port (om du har en tillgänglig) kan berätta om den fysiska problem är med din enhet eller helt enkelt anslutningen. Prova så många olika hamnar som möjligt innan du skickar din enhet till en dataåterställningsföretag.
  • Ta bort strömkällan från datorn innan du öppnar höljet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com