Hur man installerar en Brother MFC skrivare i Ubuntu

February 20

Till skillnad från de generiska skrivardrivrutiner som ofta får användas för specifika skrivare, ger Brother specifika drivrutiner för varje modellnummer MFC-serien. De tillåter dig att dra full nytta av MFC skrivaren och alla dess funktioner, inklusive skanning och fax. Många Brother Skrivardrivrutiner kommer förinstallerade i din Ubuntu-kärnan, men för dem som inte gör det, ger Brother installationspaket från sin förare nedladdningssida Linux.

Instruktioner

1 Anslut din Brother MFC skrivare i en ledig USB-port på din Ubuntu maskin.

2 Gå till Brother skrivare Linux Drivers Download plats på din favorit webbläsare, och bläddra igenom listan för att hitta modellnumret för din MFC skrivare. Klicka på DEB-filer för både LPR föraren och Cupswrapper drivrutiner för att hämta dem.

3 Dubbelklicka på DEB filer för att öppna programvaran centrum och bekräfta att du vill installera dem. Du kan behöva ange ditt administratörslösenord om fönstret dyker upp ber om det.

4 Öppna en webbläsare och ange "http: // localhost: 631 / skrivare" (utan citattecken) i adressfältet. Skrivaren ska listas där. Om det inte går att "http: // localhost: 631 / admin", klicka på "Lägg till skrivare" och välj din skrivarmodell och drivrutiner du hämtat.

Tips

  • Om du kör en 64-bitarsversionen av Ubuntu i stället för 386i, kan du behöva installera ia32-libs eller lib32stdc ++ bibliotek innan du installerar drivrutinerna så att de kan köra 32-bitars arkitektur på 64-bitarssystem. Du kan också behöva flytta in i katalogen där du hämtade filerna och köra följande kommandon från terminalen:
  • dpkg -i --force-all lpr-Driver
  • dpkg -i --force-all cupswrapper-Driver
  • Substitut "lpr-Driver" med namnet på LPR föraren och "cupswrapper-Driver" med namnet på den Cupswrapper drivrutin du hämtat.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com