Hur man kan blockera en hacker på Satellite Internet

June 12

Satellit Internet har en unik uppsättning av frågor som rör online-säkerhet och skydd mot hackers, och dela andra problem som är gemensamma för alla andra former av Internet-anslutning. Säkra din Internet-anslutning och nätverk mot hackare kräver en kombination av standardsäkerhetstekniker, samt metoder speciellt anpassade för satellitsignaler.

Instruktioner

1 Bedöma dina säkerhetsbehov. Satellitsignaler överförs trådlöst, så som standard trådlöst internet (förkortat WiFi), kan de fångas upp av vem som helst med en lämplig mottagare. Men använder satellit en annan (och mycket mindre vanligt) radiofrekvens än WiFi, medan det är vanligt för hackare att gå "wardriving" för att plocka upp öppna WiFi-nätverk i täta stads- och förortsområden, är det ytterst osannolikt att detta kommer att prövas i ett glest befolkat område med satellitutrustning. Men om du har anledning att tro att du kan vara specifikt riktade till ett nätverk attack, måste du för att skydda mot det.

2 Kontakta din satellit Internet-leverantör (ISP) och fråga dem som krypteringsmetoder används bäst med sin tjänst. Kryptering kodar matematiskt alla data du skickar och tar emot; någon avlyssning på satellitsignalen kommer att kunna läsa något mer än rotvälska från dina krypterade data. Men vilken typ av satellit Internet (bestämt fördröjningen som orsakas av ljusets hastighet från nätverket till satelliten, 18.000 miles upp) kan göra vissa krypteringsmetoder ogenomförbart; Därför är din ISP: s råd avgörande för vilken kryptering som ska användas.

3 Om din ISP stöder ett virtuellt privat nätverk (VPN), genomföra version de rekommenderar. Det låter dig skapa en krypterad kanal genom vilken all din Internet-trafik kommer att passera. Din Internetleverantör kan ge sina egna VPN-tjänst, eller de kan ha testat tredjepartsleverantörer. Att sätta upp en VPN kan vara komplicerat, men din ISP bör kunna ge steg-för-steg-instruktioner (som kommer att variera beroende på VPN i bruk).

4 Om du inte kan använda en VPN, se till att du krypterar så mycket Internet trafik som möjligt. Använd säkra anslutningar för inkommande och utgående e-post; dessa kommer att vara alternativ i ditt e-postprogram, men kommer att kräva e-postleverantören för att stödja denna typ av anslutning. (De flesta gör redan.) Var noga med att använda HTTPS, en säker form av webbtrafik, för alla viktiga transaktioner webb; banker och online shopping bör standard till detta. Du kan tala om du använder HTTPS från låset ikon som visas i hörnet av webbläsarfönstret.

5 Se till att datorerna inte kör några öppna tjänster utan din vetskap. Detta kan göras med nätverksövervakning verktyg, som kommer att variera beroende på ditt nätverk och operativsystem, igen, bör din ISP kunna ge dig hjälp. Alternativt (eller dessutom), använd en nätverk brandvägg på routern, som kommer att förhindra trafik över Internet från nätverket utom när du tillåter det. Kontrollera routerns supportwebbplats för detaljerna om hur man använder denna.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com