Om Software Piratkopiering Prevention

February 18

Göra programvara kan vara dyrt --- behöver du en originell idé, en fast grupp programmerare och ett team av designers gränssnitt. Allt som kostnaden kan vara för intet om programvaran är piratkopierad och distribueras fritt på nätet utan din tillåtelse. Detta kallas piratkopiering, och förhindra att det har varit ett fokus för mjukvaruindustrin sedan dess kommersiella starten på 1980-talet. En mängd olika metoder har använts, med varierande grad av framgång.

rättsskydd

Tanken att en idé kan ägas är relativt nytt. I 1474, Republiken Venedig var den första att kodifiera en lag som skyddar idéer, inklusive uppfinningar och böcker, blir stulen; de flesta länder i världen har sedan följt efter. Det är denna idé --- att idéer kan ägas, och skaparen av en idé har rätt att dra nytta av det --- som gör kommersiell försäljning av programvara möjligt. Detta ger programtillverkare över hela världen rätt att stämma dem som stjäl deras arbete. Tyvärr, har rätt att stämma betyder inte att det är praktiskt att stämma --- miljontals människor pirat programvara varje år, och individuellt lagföra dem alla är inte praktiskt. Istället många mjukvaruföretag vidta åtgärder för att avskräcka folk från piratkopiering, vilket gör piratkopierad programvara svårare att hitta.

tidigt Protection

I början av piratkopiering skydd var ganska enkel. Många spel, till exempel, skulle vilja be er att skriva information som finns i spelets bruksanvisning för att verifiera att du i själva verket ägde spelet --- en ganska effektiv åtgärd innan fotokopiatorer blev vardagsmat. Vissa disketter skulle innehålla kod som gjorde det omöjligt att installera en viss mjukvara mer än en gång --- vilket leder till en mängd olika frustrationer för de kopplings datorer eller vars dator raster.

Tillkomsten av Internet lett till att människor som delar information om hur man kringgå sådana metoder, vilket leder till moderna säkerhetsmetoder.

serienummer

En vanlig säkerhetsmetod i CD-ROM ålder är att kräva att alla kunder för att ange en säkerhetsnyckel eller serienummer, när du installerar programmet. Normalt antalet kommer att vara unik för dig och ger dig att installera programvaran på en enda dator. Ett framträdande exempel på denna metod är Microsoft, som använder det för sitt flaggskepp Windows operativsystem samt dess Office program. Många andra mjukvaruföretag använder detta system, vanligtvis med en online komponent som gör att programmet inte installeras på alla andra datorer.

ringa hem

Ett annat sätt företag att skydda deras programvara är att "ringa hem" regelbundet --- det är, kommer programmet med jämna mellanrum ansluta till ett nätverk som kan bekräfta huruvida en viss mjukvara är lagligt. Denna metod skyddar inte bara mot piratkopiering under installationsprocessen, men för hela livslängden för produkten i fråga. Ofta kommer säkerhetsuppdateringar och patchar beroende av dessa "samtal hem," ge användarna ett incitament att inte blockera samtal med sin brandvägg.

Katt och mus

Naturligtvis har pirater funnit sin väg runt alla dessa metoder. Krav på serienummer kan tas bort genom att ändra programvaran och serienumret generaters är mycket bra på att gissa vad som kan fungera som ett tal. Alla mekanismer som kallar sitt hem kan avlägsnas från programvaran given tidpunkt. Resultatet av pirater "alltmer sofistikerade är en kapprustning av slag, där programvaruleverantörer försöker låsa sin mjukvara och pirater fortsätter att knäcka nya metoder. De ökande kostnaderna för denna kapprustning har orsakat vissa leverantörer att släppa ett sådant skydd direkt, förutsatt människor som är villiga att gå till sådana längder att pirat ett spel förmodligen inte skulle köpa en kopia ändå.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com