Hur rentvå en dator

February 7

Hur rentvå en dator


Lämnar personliga filer på en dator inte längre i din ägo är extremt farligt eftersom det sätter både din integritet och din identitet på spel. "Släta över" eller torka din dator ren innan den lämnar din ägo, är ett viktigt steg innan du säljer, donera eller kasta. Använda en extern hårddisk och några avtorkning program, rentvå din dator för att återgå till de ursprungliga fabriksinställningarna och ta bort all personlig information och filer.

Instruktioner

1 Anslut en extern hårddisk till datorn och flytta alla personliga filer som du vill behålla på enheten. Det är bra att flytta filerna medan den aktuella mappstrukturen du har på din dator underhåll, eftersom de ska vara lättare att hitta när du är redo att få tillgång till dem på en ny dator. Detta är också ett lämpligt tillfälle att ta bort oönskade filer.

2 Klicka på Windows-ikonen på skrivbordet och välj sedan "Kontrollpanelen" och "Program och funktioner." Flytta nedåt i listan och ta bort alla program som installerats efter att du köpte datorn. Håll all programvara som kom med datorn som du inte har en drivrutin eller registrering nyckel. Till exempel, om datorn levererades med Microsoft Office och du inte har en CD förare, du kan ta bort din licens genom att ta bort programmet.

3 Besök "Kontrollpanelen" igen och välj "User Account". Klicka på "Hantera konto" och sedan "Skapa nytt konto." Skapa ett nytt administratörskonto med ett generellt namn, såsom "admin" och sedan logga ut från kontot. Logga in som administratör, gå tillbaka till "User Account" gränssnitt och ta bort det ursprungliga kontot från datorn.

4 Sök igenom alla dina enheter manuellt för att radera alla filer, mappar och annan information som du vill ta bort från datorn. Kom ihåg att tömma papperskorgen som filer kvar det kan återställas.

5 Kör en hårddisk skrubber endast om du vill ta bort alla filer, inklusive datorns operativsystem. En skrubber som Active @ Killdisk bort alla filer och mappar för att starta datorn från början, vilket fungerar bra om du kastar eller donera datorn som hårdvara. Om sälja datorn med operativsystemet, undvika skrubber program och förlita sig på manuell radering eller en selektiv skrubber, såsom suddgummi, vilket gör det möjligt att rentvå enheter selektivt.

6 Ta din dator till en datortekniker för att säkerställa alla dina uppgifter har tagits bort. För en avgift, kan en tekniker titta igenom datorns enheter och kataloger för att se till att alla dina uppgifter är borta och datorn är säker att sälja, donera eller skräp.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com