Så här redigerar Strängar & Delsträngar i JavaScript

February 23

JavaScript strängar innehåller meningar eller tecken som används för att skriva ut information på en webbsida. Du kan använda "träng" -funktion för att redigera inre innehållet i en sträng. Den "Delsträng" -funktionen hämtar en sektion av JavaScript strängen och tilldelar den till en andra variabel. Du kan sedan skriva ut trängen till webbsidan.

Instruktioner

1 Högerklicka på HTML-filen som du vill redigera med JavaScript-kod. Klicka på "Öppna med" och sedan dubbelklicka på HTML-editor program i listan med alternativ.

2 Skapa öppnings- och stängnings JavaScript-taggar. Du måste placera din kod inom "script" taggar i HTML-sidan. Skriv följande kod visar att skapa taggarna:

<Script type = "text / javascript"> </ script>

3 Skapa två JavaScript variabler. En variabel innehåller den ursprungliga strängen, och den andra variabeln innehåller den redigerade strängen när du använder "trängen" -funktion. Skriv följande kod för att skapa två variabler:

var original_string = "Hello World!";

var new_string = "";

4 Redigera sträng med hjälp av "trängen" -funktion. Följande kod returnerar bara "Hej" från den ursprungliga strängen och tilldelar den till den nya strängen:

new_string = original_string.substring (0, 5);

"0" talar om för trängen funktion för att starta redigeringen vid den första strängen karaktär och hämta 5 tecken från strängen, som returnerar "Hej."


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com