Hur man fixar en Dell 15 tums LCD-monitor

May 2

Hur man fixar en Dell 15 tums LCD-monitor


Dell 15-tums LCD-monitor serien ger många med en pålitlig datorskärm, men som med någon komplicerad utrustning, kan ett antal problem uppstår som kan påverka dess prestanda. Dell 15-tums LCD-monitor kan stöta på vissa problem i dess kraftkälla, ljusstyrka, bildskärmen öppen / stäng sensor eller ens omriktaren kabel, men lyckligtvis alla dessa problem kan åtgärdas i snabb ordning med inget annat än en Phillips skruvmejsel .

Instruktioner

1 Se över din makt och kabelanslutningar för Dell 15-tums LCD-skärm och se till att inga anslutningar har lossnat. Kontrollera att bildskärmen är ansluten ordentligt i datorn tornet om du använder en extern bildskärm med en stationär. Om du har en inbyggd 15-tums LCD-skärm på en Dell laptop, se till att nätadaptern är ansluten till både på baksidan av den bärbara datorn och i eluttaget och att det inte har lossnat.

2 Justera Dell 15-tums LCD-skärmens ljusstyrka. Ibland kan skärmens ljusstyrka misstag ställas in på sin lägsta punkt. Dell 15-tums LCD-monitor kommer att ha särskilda bildskärm ljusstyrka på undersidan av sitt ansikte om det är en extern bildskärm modell, eller i fallet med en integrerad 15-tums bärbar dator skärm, kommer din bärbara Dell-dator har ljusstyrka knapparna ovanför den numeriska nycklar högst upp på tangentbordet.

3 Undersök "LCD close" slå på din Dell 15-tums LCD-monitor. Om bildskärmen är integrerad i en Dell laptop, kommer det att finnas en liten, tappliknande plast switch som fungerar som en sensor för att avgöra om din bärbara Dell-dator öppnas eller stängs. Ibland denna omkopplare fastnar i stängt läge, som påverkar driften av bakgrundsbelysningen. Lokalisera denna switch - som ligger direkt intill den vänstra eller högra bildskärmsgångjärnet din Dell laptop modell - och knacka på det flera gånger med en tunn objekt eller fingret för att försöka våren det tillbaka till "öppen" position.

4 Kontrollera att din Dell 15-tums LCD-skärmens inverter kabel är på plats. Omriktaren kabeln dikterar driften av skärmens bakgrundsbelysning. För att säkerställa att det inte är löst, lokalisera skruvarna som löper längs omkretsen, eller "plattan", i bildskärmen. Beroende på den exakta modellen av bildskärmen och om det är fristående eller integreras i en bärbar dator, kan det ha dessa skruvar på dess baksida eller dess framsida, och de kan eller inte kan omfattas av plast eller metall lock för estetisk syften. I det här fallet, pop locken bort och sedan använda en stjärnskruvmejsel för att ta bort alla dessa bezel skruvar.

5 Bänd panel Dell 15-tums LCD-skärmen och lokalisera den svarta omriktaren kabeln längst ner i mitten av skärmen. Det ska köras och vara ansluten till omriktaren kabeln till vänster om denna. Om det inte, anslut kabeln till kontakten och låsa kontakten genom att snäppa den i horisontellt läge.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com