Hur konvertera bilder till 8-bitars

April 27

Vanliga dator bildformat som JPG-format har förmågan att visa miljontals färger i en enda bildfil. Detta kan dock ibland vara mer än du behöver; Anta till exempel att du skapar en skärmdump från ett datorprogram eller en liten knapp för en webbplats. Många av dessa bilder kan ha bara ett fåtal färger. Konvertera en bild till 8-bitars färg med Microsoft Paint att vibrera bilden ner till 256 färger och minska filstorleken.

Instruktioner

1 Öppna Start-menyn. Skriv "Paint" i "Sök program och filer" längst ned på menyn, och vänta på "Paint" visas på resultatlistan.

2 Klicka på "Paint" ikonen för att starta Microsoft Paint.

3 Klicka på den blå knappen i det övre vänstra hörnet av Paint-fönstret, och klicka sedan på "Öppna". Leta reda på bilden som du vill konvertera till 8-bitars färg, och dubbelklicka på den.

4 Klicka på menyn "Spara som" längst ned på menyn "Spara som" och välj "GIF" eller "256 Color Bitmap." Filstorleken för en bitmappsbild är något större än storleken på en GIF-bild. Men de två formaten använder något olika metoder för dithering ner till 8-bitars färg, så du kanske vill prova båda formaten.

5 Klicka på "Spara" -knappen.

6 Klicka på "Ja" när Microsoft Paint meddelar att färgbildkvaliteten kan sänkas.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com