Vad är ett program uttalande?

April 4

Vad är ett program uttalande?


Ett datorprogram uttalande är en instruktion för datorprogram för att utföra en åtgärd. Det finns många olika typer av påståenden som kan ges i ett datorprogram för att styra de åtgärder programmet utför eller för att styra den ordning som de åtgärder som genomförs i.

Fungera

En programsats talar om för datorn att göra något. Detta kan vara så enkelt som att lägga två siffror tillsammans eller så komplicerat som du ansluter till en server via Internet.

typer

Det finns många typer av programsatser som du kan hitta i en typisk datorprogram. Tilldelningssatser används för att tilldela ett värde till ett program variabel. Flödeskontroll uttalanden hjälpa direkt i vilken ordning uttalanden utförs. Iteration uttalanden instruera programmet att upprepa en rad uttalanden ett visst antal gånger. Dessa är bara några av de typer av rapporter som är tillgängliga för en programmerare.

överväganden

Det finns många olika programmeringsspråk, och var och en har sin egen acceptabla format för programmering uttalanden. Ett program uttalande som fungerar bra i Java inte nödvändigtvis utföra samma sätt i Visual Basic.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com