Hur man installerar en Netgear trådlös router

August 19

Modemet är ansluten i vardagsrummet, men datorn är i sovrummet. Även om denna typ av problem kan ha orsakat problem i det förflutna, den överväldigande popularitet trådlösa routrar klarar lätt detta problem. Du kommer att behöva installera routern. Vid anslutning direkt till datorn tar ofta inte mer arbete än att koppla in kablar och kör en snabb installationsguiden, som förbinder en Netgear trådlös router tar lite mer tid. Lyckligtvis, den medföljande programvaran fabrikat installerar en trådlös router lättare än du kanske tror.

Instruktioner

1 Sätt i installations-cd. Om du inte har skivan, kan den laddas ner från netgear.com. CD-skivan är aktiverad med AutoRun, så det bör köras automatiskt. Om inte, på menyn "Start", välj "Kör". Klicka på "Bläddra." Leta upp din CD-enheten och dubbelklicka. Dubbelklicka på "AutoRun."

2 På CD menyskärmen klicka på "Inställningar". Läs igenom skärmen, och klicka på "Nästa". Detta kommer att börja skanna din dator för nätverkskort. När den är klar med skanningen kommer det att lista dina adaptrar. För att installera routern, behöver du en kabelanslutning. De flesta datorer kommer att ha endast en adapter. Om inte, har du lagt till en andra vid någon tidpunkt. Välj router som inte säger trådlöst från listan.

3 Nästa programvaran kommer att bekräfta din anslutning och inställning. Du bör fortfarande vara ansluten direkt till modemet vid denna tidpunkt utan routern. Det kommer att använda dessa inställningar för att konfigurera routern. På denna punkt är tillsagd att stänga av modemet. Bara koppla modemet och koppla ur Ethernetkabeln från datorn.

4 Anslut routern. Anslut bara i slutet av Ethernet-kabel som är ansluten till datorn till porten Internet på baksidan av routern. Så den medföljande Ethernetkabeln och anslut den till datorn och någon av LAN-portarna på baksidan av routern.

5 Anslut modemet, följt av routern. Det måste göras i denna ordning eller din installation kanske inte fungerar. Följ instruktionerna på skärmen som leder genom en process att aktivera nätverket. Mjukvaran gör detta och kan ta några minuter.

6 Om du önskar, finns det olika sekretessinställningar som du kan använda. De är inte krävs för att slutföra konfigurationen men är värdefullt om du bor i ett område där andra kan försöka få tillgång till nätverket. helt enkelt välja önskade sekretessinställningarna och följa upp för att slutföra installationen.

7 Testa din Internet. Se till att sidor belastning och hastighet verkar normalt. Om du behöver göra några ändringar i routerinställningarna kan du göra det genom att skriva denna address--routerlogin.net .-- i webbläsarens adressfält.

Tips

  • Med hjälp av en WEP-nyckel eller annan säkerhetsfunktion är nästan nödvändigt när de bor i någon stad eller bostadsområden area.Make att din router är kapabel att producera intervallet du tänker det för.
  • Om du ansluter routern innan modemet kan anslutningen inte work.Don't koppla modemet eller routern under aktivering.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com