Hur Anpassa Powerpoint Tables

August 10

Använda tabeller i PowerPoint är ett trevligt sätt att presentera information i ett lättläst format. Tabeller kan användas som tidslinjer, eller att presentera numeriska data i ett lättförståeligt format. När du har skapat en tabell i PowerPoint, är det relativt lätt att anpassa den för att passa dina behov, eller till och med att lägga till några av dina egna personliga handlag. Följande steg visar några av de grundläggande tabell funktionerna i PowerPoint 2007, men andra versioner av PowerPoint har liknande funktioner.

Instruktioner

1 Skapa en enkel tabell med hjälp av tabellen verktyg, som ligger i menyn "Infoga" längst upp i PowerPoint-fönstret. Om du har en allmän uppfattning om de mått du behöver, kan du använda snabb tabellgittret att skapa en tabell med dessa dimensioner. Om inte, välj "Rita tabell."

2 Ange data i tabellen. Om du behöver ytterligare rader eller kolumner, högerklicka någonstans på bordet, och musen över "Insert". Du kan lägga till rader eller kolumner som du behöver dem genom den här menyn.

3 Med tabellen markerat klickar på "Design" -fliken under menyn "Tabellverktyg" högst upp i PowerPoint-fönstret. Du kan ändra tabellens färger, gränser, eller lägga till effekter.

4 Välj "Layout" under "Tabellverktyg" menyn längst upp i PowerPoint-fönstret. Detta låter dig ändra måtten på enskilda celler, storleken på hela tabellen, och riktningen på texten.

Tips

  • Om du vill ändra bakgrundsfärg för hela tabellen, kan du använda tabellen ikoner i menyn "Design". Den "skuggning" verktyg (även i Design meny) ändrar bakgrundsfärgen av enskilda celler.
  • Om du använde "Draw bord" alternativet, måste du lägga till rader och kolumner individuellt.
  • Du kan ändra storlek på hela tabellen genom att sätta markören nära den utanför kanten av bordet och klicka och dra utåt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com