Hur man gör Caps Lock en Ctrl-tangenten

March 24

Hur man gör Caps Lock en Ctrl-tangenten


Det kan vara riktigt frustrerande när man måste skriva om en lång sektion av texten, eftersom du av misstag tryckt på "Caps Lock" knappen istället för "Shift" -tangenten. Placeringen av sällan använda "Caps Lock" har länge varit en källa till irritation för många datoranvändare. En lösning är att mappa om "Caps Lock" för att agera som "Ctrl" -tangenten. Erfarna Windows-användare kan göra denna förändring genom att manuellt redigera registret. Du kan också ladda ner ett gratis program som kommer att göra det åt dig. Mac OS X-användare kan göra ändringen genom att öppna "Systeminställningar" inställningar.

Instruktioner

fönster

1 Starta Windows Registereditorn. Om du har Windows XP eller en tidigare version av Windows, klicka på "Start", klicka på "Kör" och skriv "regedit" och klicka på "OK". Om du har Windows Vista, klicka på "Start" och skriv "regedit" i sökrutan. Klicka på "regedit" länken som visas på menyn.

2 Gå till "HKEY_CURRENT_USER \ tangentbordslayout" mapp för att mappa om "Caps Lock" -knappen bara för användarkontot du använder. Gå till "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ tangentbordslayout" mapp för att mappa nyckeln för alla användare på datorn. Du måste ha administratörsbehörighet för att göra förändringar för alla användare.

3 Klicka på "redigera" Nytt "och sedan" binärt värde. "En ny nyckel visas i mappen. Namn nyckeln" scancode Map "utan citattecken.

4 Dubbelklicka på "scancode Map" -knappen. En ruta märkt "Redigera binärt värde" kommer att dyka upp.

5 Typ "00 00 00 00 00 00 00 00 02 00 00 00 1D 00 3A 00 00 00 00 00" utan citattecken. Skriv inte utrymmen - de visas automatiskt efter vartannat tecken. Klicka på "OK" när rätt nummer har matats in.

6 Stäng Registereditorn och starta om datorn för att genomföra ny nyckel kartläggning.

Mac OS X

7 Gå till "Systeminställningar" och sedan klicka på ikonen tangentbordet.

8 Klicka på knappen "Specialtangenter" längst ned på skärmen.

9 Klicka på "Caps Lock" -knappen, sedan sätta en bock bredvid "Control."

10 Klicka på "OK" -knappen.

Tips

  • Du kan hitta gratis program som automatiskt kommer att sätta den nya nyckeln kartläggning kod i din Windows-registret. Du hittar verktygen på webbplatser som How-To Geek och JohnHaller.com. Hämta verktyget som kommer att förändra "Caps Lock" till "Ctrl" och kör filen för att infoga koden. Starta om datorn för att genomföra förändringarna.
  • Inte redigerar registret om du inte är en erfaren Windows-användare. Ett enkelt misstag kan förstöra dina registerfil och orsaka Windows att sluta fungera.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com