Hur du krypterar en fil i PHP

February 1

Hur du krypterar en fil i PHP


Filer (eller någon annan dataström) kan krypteras med PHP hjälp av mcrypt modul. Det är inte normalt installeras som standard med PHP, men det är tillgängligt via standard PHP bibliotek förvaret CPAN. Det ger massor av krypteringsalgoritmer, inklusive 3DESm, Blowfish och RC6.

Instruktioner

1 Skapa en ny textfil med valfri textredigerare du vill, förutsatt att det är i stånd att skriva ren text. Till exempel Windows Anteckningar och NANO är acceptabla, men Open Office och Microsoft Word inte, eftersom de inte som standard, skriva rena textfiler.

2 Spara filen med namnet "encrypt.php".

3 Klistra in följande kod i den:

<? Php

$ Key = "en hemlig nyckel";

$ F = fopen ( "file.csv", "r");

$ Input = fread ($ f, filstorlek ($ f));

$ Encrypted_data = mcrypt_ecb (MCRYPT_3DES, $ key, $ ingång MCRYPT_ENCRYPT);

print $ encrypted_data;

?>

Denna kod först öppnar en fil med namnet "file.csv" och läser data från den. Datan krypteras sedan med användning av en nyckel. I detta fall, är nyckeln "en hemlig nyckel", och lagras i $ key variabel. Var noga med att ändra filnamnet i "$ f = fopen (" file.csv "," r ");" linje för att återspegla det filnamn som du vill kryptera och nyckeln till en lämplig nyckel. Någon som känner till nyckeln kan låsa upp filen, så det borde vara svårt att gissa. Slutligen skriver den krypterade data till standard ut (terminalen).

Tips

  • Om mcrypt inte är installerad, kan den installeras med CPAN förrådet genom att skriva följande kommando i en terminal:
  • CPAN mcrypt

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com