Hur man gör Data Recovery Efter hårddiskfel

April 23

Här är hur man gör dataåterställning efter hårddiskfel.

Instruktioner

1 Först vill ta reda på om du har en faktisk hårddiskfel. Stäng av datorn och starta Microsoft Windows i felsäkert läge (slå F8 vid start, då slå 3), och om du kan få igenom, sedan ditt problem är inte hårdvarubaserade, men mjukvarubaserad. Du måste göra en systemåterställning eller installera om Windows för att få saker tillbaka till hur de var. Detta är särskilt viktigt att prova om du nyligen installerat några program. Datorer är ökända för att ha oförutsedda slumpmässiga problem med vissa program, som att blanda läkemedel slumpmässigt.

2 Om du inte kan nå fram till inloggningsskärmen i felsäkert läge, kan du ha en riktig hårddisk fel och du kommer att behöva ta mer drastiska dataräddning steg. Det första du vill prova är Testdisk, en disk analyzation program som kan avstå behovet av ännu mer drastiska dataräddning metoder. Testdisk är shareware. Länken är nedan.

3 Om Testdisk inte fungerar, är TOKIWA din nästa alternativ. TOKIWA är ett dataåterställningsprogram som du kan sätta på en USB-enhet och faktiskt försöker ladda in den dator som du har dataproblem med. Det är ganska självförklarande och användarvänliga; Men, kan du ladda ner det nu när du har allt fungerar och satte den på en USB-enhet för att ha till hands när datafel uppstår.

4 Det värsta data recovery scenario är när du har fysisk hårddiskfel, som när datorn startar gör galna ljud på dig. Du kommer att behöva ta hårddisken till en professionell. Om du vet hur man ändrar en logikkort, det skulle vara nästa steg. Du kommer att behöva skaffa en fungerande logikkortet (från eBay eller Fry: s) från en liknande hårddisk och ersätta styrelsen. Detta är helt enkelt en fråga om att veta var logikkortet vilar på datorn och göra den nödvändiga mekaniskt arbete. Om du har två vänster hand när det gäller skruvmejslar, är det bäst att skicka ut hårddisken till en professionell. Lycka till med din data recovery!


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com