Hur man redigerar Windows Boot Manager

April 16

Windows Boot Manager kan du ändra hur ditt exemplar av Windows-operativsystemet startar. Även om detta inte kommer att ge dig ganska kontrollnivån som datorns BIOS, låter fortfarande starthanterare du ändrar en mängd olika alternativ som hänför sig till startprocessen. Du kan komma åt och redigera Windows Boot Manager med hjälp av en äkta Windows verktyg som kallas "msconfig". Namnet på programmet är en förkortning för "Microsoft Configuration Utility."

Instruktioner

1 Klicka på "Start".

2 Klicka i rutan "Sök" och skriv "msconfig" (sans citattecken). När Windows söker efter och lokaliserar "msconfig" -ikonen, klicka på den för att ladda programmet.

3 Klicka på "Boot". Fönstret nu på skärmen kan du redigera Windows starthanterare. Markera kryssrutorna i avsnittet "startalternativ" i fönstret för att göra det möjligt för olika startalternativ. Du kan starta utan GUI, vilket innebär att datorn kommer att starta upp en kommandotolk. Du kan också aktivera "boot log", vilket innebär att Windows kommer att hålla koll på allt som händer under uppstart i en textfil. Du kan också aktivera "OS Boot Information", vilket innebär att denna startlogginformation visas när Windows startar.

4 Klicka på "Apply". Detta kommer att spara dina ändringar till Windows starthanterare. Klicka på "OK" för att stänga "msconfig".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com