Inaktivera WYSIWYG kommentarer i Drupal

May 20

Drupal är en fri mjukvara för att hantera, organisera och publicera webbinnehåll. Genom tillägget av moduler, gör Drupal det enkelt att hantera de olika innehållstyper som levereras av en webbplats. Innehållskontroll sträcker sig till en "vad du ser är vad du får" (WYSIWYG) editor modulen. Modulen ger kontroller för att skräddarsy användningen av en specifik redaktör med användarroll eller attribut. En funktion modulen saknar dock en formfältkontroll som skulle låta dig inaktivera WYSIWYG editor för kommentarfält. Genom att lägga till några rader kod som beskrivs nedan, kan du lösa det här problemet.

Instruktioner

WYSIWYG Modul Nedladdning och installation

1 Ladda ner WYSIWYG Drupal-modulen (se Resurser).

2 Installera modulen genom att extrahera paketet i lämpliga moduler katalog för din webbplats. Till exempel, kan den förvalda platsen modulen katalog hittas i / var / www / Drupal-6 / platser / default / moduler beroende på den exakta installationskatalogen för din Drupal miljö

3 Öppna filen admin / settings / WYSIWYG / profil för att hitta en lista kompatibla redaktör bibliotek samt detaljer nedladdning. Syftet med WYSIWYG-modulen är att hantera åtminstone en redaktör, så ladda ner redaktör för ditt val och installera det under WYSIWYG modul mappen från steg 2.

4 Gå till admin / settings / WYSIWYG / profil och ladda om sidan för att se nyinstallerade redaktör markerats som "installerat."

5 Associera den installerade redaktör med en ingång format genom att gå till admin / inställningar / filter och tilldela standardinmatningsformat.

6 Återgå till admin / settings / WYSIWYG / profil och associera editor med formatet.

7 Öppna nod / add / sida och notera förekomsten av redaktören.

Avaktivera WYSIWYG Kommentar Fält Formatering

8 Ersätt "kommentar form" med ID formuläret och "comment_filter" med ditt område. Det kan vara nödvändigt att lägga till en "print_r (form_id $)" för att identifiera ID formuläret objekt.

9 Lägg till följande funktion till din anpassade moduler där WYSIWYG editor ska inaktiveras:

Funktionen my_module_form_alter ($ form_id, & $ form) {

if ($ form_id [ '# id'] == 'kommentar-form ") {$ form_id [' comment_filter '] [' format '] = array (); }

}

10 Ladda noderna i samband med den modifierade MODULE_form_alter. Notera att WYSIWYG editor har inaktiverats.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com