Fördelar med att använda Microsoft Access Software

July 26

Fördelar med att använda Microsoft Access Software


Microsoft Access är databasprogram. Den kan köpas off-the-shelf och inte kräver djupgående datorkunskap för att kunna använda det. Komponenterna i Access inkluderar tabeller för att hålla data, frågor som används för att komma åt och manipulera data, formulär för att skapa menyer användargränssnitt, rapporter som ger en utskriftsvänlig metod för att visa resultat och makron för att automatisera uppgifter för databasen. Databasen kan skapas utan användning av tekniskt kunnande. Det finns flera fördelar med att använda Microsoft Access.

Användarvänlig

Microsoft Access är liknar andra Microsoft Office-program på grund av de guider som används i hela databasen. Wizards vägleda användarna steg för steg genom att skapa databasobjekt som är en fördel med Access. Användaren behöver inte känna någon programmering eller avancerade databasspråk för att kunna använda Access. Å andra sidan, om en användare är dator kunniga, kan han anpassa åtkomst för att passa hans behov specifikt. Till exempel Visual Basic datorspråk som används för att förbättra tillgången möjligheter. Microsoft Access är både användarvänligt för den genomsnittliga datoranvändare och en som är mycket kunnig.

informationshantering

Tillträde kan hantera upp till 2 GB data. Frågor kan byggas för att få tillgång till, ändra, ta bort eller lägga till data i tabeller. Informationen kan snabbt ändras på grossistbasis jämfört med att en anställd att manuellt uppdatera varje post. Tillträde kan också länka till företagets databaser som AS / 400 och JD Edwards. Att dra information från affärssystem, i Access, måste användaren ange vilken typ av information som behövs från företaget databasen. Tillträde kommer att använda denna information för att dra poster från företagets system och placera dem i Access-databasen. Återigen, behöver användaren inte känna en viss datorspråk för att samla in informationen.

Export till andra program

Tillgång enkelt och lätt kan integreras med andra Microsoft Office-program. Tabeller kan skapas i Access manuellt eller med hjälp av guider. Men om uppgifterna finns i Excel, Excel-data kan importeras till Access; så behöver användaren inte behöver återskapa data. Samtidigt, om data finns i Access, det kan exporteras till Excel. Rapporter som har skapats i Access kan också exporteras till Microsoft Excel och Word. Möjligheten att överföra data mellan de olika Microsoft Office-program sparar tid och pengar eftersom informationen inte behöver återskapas.

Mångsidighet

Eftersom Microsoft Access kan köpas off-the-shelf, kan individer och företag lätt använda den. Individer kan använda den för att spåra framsteg viktminskning eller hushåll inventering. Företag kan använda den för att spåra miljontals dollar i fordringar och försäljning. Modifierbara mallar finns på Microsoft Office Access webbplats. Access är så mångsidig att en person kan använda många Access-databaser eller en hel avdelning på företaget kan använda en Access-databas för deras informationsbehov.

Säkerhet

Microsoft Access har funktioner som gör det möjligt för administratören att förbjuda tillgång till vissa delar av databasen. Komponenterna i databasen kan döljas eller lösenordsskyddad. Den här funktionen ser till att konfidentiell information förblir säker och att användarna inte oavsiktligt kan ändra verksamheten i databasen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com