Betydelsen av TTL i en Ping

November 23

Betydelsen av TTL i en Ping


Ping är en välkänd nätverksverktyg tillgängliga för alla datorer som har en nätverksanslutning. Varje dator ansluten till Internet har en nätverksanslutning. Någon nå denna webbplats kan använda ping. Ping kommando returnerar väldigt lite information, men de få fakta det ger är det väsentliga uppgifter som varje nätverksadministratören behöver. "Time to live" är skriven som TTL i ping utgång.

Tid att leva

TTL nummer i ett ping-rapport är en förvirrande antal eftersom det har ingenting att göra med tiden. Det rapporterar en faktor i IP-paketstruktur som begränsar antalet hopp paketet kan passera innan det bedöms vara bortom användning. Så "tid att leva" betyder egentligen "maximalt antal länkar." För att förstå vad detta betyder att det är nödvändigt att förstå vad system ping bedrifter.

internet protokoll

Tid att leva är ett fält i ett datapaket. Ett datapaket är en struktur som innehåller data i sin kropp och administrativa uppgifter i en rubrik på framsidan av kroppen. Ping rapporter om svaren från Internet Control Message Protocol. ICMP existerar bara för att Internet Protocol har inga fel hanteringsrutiner. ICMP utför felrapportering på uppdrag av Internetprotokollet. I vanliga kommunikation via Internet, Internet Protocol emot ett paket från en högre protokoll. Ett paket är ett segment av data med informationen på framsidan. IP sätter sin egen rubrik på framsidan av alla rubriker på paketet. IP-huvudet är i huvudsak sysslar med adressering och innehåller IP-adressen till källdatorn och måldatorn. Ett av fälten i IP-huvudet är TTL.

Användning

Varje router som mottager ett IP-paket minska TTL med ett. Om TTL når noll, routern droppar paketet. Routrar inte rapportera tillbaka till datorn med ursprung via Internet Protocol. De använder ICMP. En av meddelanden ICMP fel är att TTL löpt ut. Även om Ping är ett användargränssnitt till ICMP, den har mycket begränsade rapporteringsfunktioner. Om ett paket misslyckades eftersom TTL löpt ut kommer ICMP rapportera detta faktum tillbaka till avsändaren, men om den sändande ansökan är ping, inte utgångs skäl inte i produktionen av programmet. TTL nummer är fastställandet av nätverket från vilken kommandot ping sändes, så det kommer att vara densamma för alla ping förfrågningar från alla datorer i nätverket.

Andra Ping Data

TTL nummer är inte bra. Det visar bara den aktuella nätverksinställningar för TTL och nätverksadministratören kan hitta den informationen på annat håll. Det återkommer gång är de viktigaste faktum som intresserar användarna av ping. Den näst viktigaste faktum är paketförluster. Hastigheten på svar visar hastigheten på nätverket och hastigheten för paketförlust visar status för alla länkar mellan avsändaren och mottagaren.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com