Hur man väljer en formfaktor för en ny dator

May 2

Datorer säljs i fyra allmänna formfaktorer: torn / mini-torn, desktop / slimline, inbyggd bildskärm och stöta chassi. Formfaktorn har en stor inverkan på uppgradering, tillförlitlighet, reparationskostnader och pris.

Instruktioner

1 Bestäm var du kommer att sätta datorn och bildskärmen, och vilken storlek övervaka du använder för att bestämma dina krav på utrymme.

2 Leta efter åtminstone en öppen facket och fyra öppna expansionsplatser. Se till att tillverkarens specifikationer för vikar och platser inkluderar inte dem som redan är i bruk eller inre vikar utan främre.

3 Köp en mini-torn, även kallad en "mid-tower" för mångsidighet, flexibilitet och uppgradering.

4 Köp ett torn om du planerar att installera många enheter och kort och behöver en mer industriell produkt.

5 Köp en påbörjad chassi om priset är viktigare än uppgradering eller tillförlitlighet.

6 Köpa en stationär chassi om priset är viktigare än uppgradering eller tillförlitlighet, och du vill sätta en liten 14- eller 15-tums bildskärm ovanpå det.

7 Köp en slimmad desktop chassi om utrymmet är viktigare än någon annan ersättning.

8 Förstå att en påbörjad chassi, ofta kallad en "mikro-tower" och skrivbordet chassi saknar tillräcklig intern utrymme för att hindra komponenter från överhettning.

9 Räkna med en konsument-modell "designer" fall innehålla proprietära diskettenheter och andra ägande delar, ofta med en CD- eller DVD-enhet inbyggd i fallet.

10 Köp en dator med en integrerad bildskärm för att tillgodose speciella utrymme och transportbehov, såsom en högskolestudent ofta flyttar från ett litet rum till ett annat.

11 Se till att en dator med en integrerad bildskärm har svängbara och övervaka höjdjusteringar.

12 Räkna med en mini-torn för att behålla funktionalitet för 4-6 år; förvänta mindre och integrerade chassi formfaktorer för att behålla funktioner för upp till 3 år.

Tips

  • En mini-torn kan placeras på ett skrivbord, i en skrivbords utskurna området, eller på golvet.
  • Slimline-chassi modellerna är halvvägs mellan en stationär och en bärbar dator.
  • Människor som aldrig förväntar sig att uppgradera sina datorer ofta upptäcker att de skulle vilja lägga till ny teknik utan att behöva köpa en ny maskin - det är därför du vill ha extra enhetsfack och expansionsplatser.
  • Datorer med inbyggda skärmar har fler värme orsakade hårdvaruproblem än någon annan konstruktion, och är svårast att transportera till ett servicecenter.
  • Datorer med en inbyggd skärm kan inte uppgraderas separat, vilket innebär att om någon pjäs behöver en reparation som inte är kostnadseffektivt, måste du köpa en ny dator och övervaka.
  • Små, trånga datorer kan ha enheter monterade på sina sidor, som kan försämra användbarhet och tillförlitlighet.
  • Mindre och mer egen design har mycket högre delar och arbetskostnader än genomsnittet. Detta gäller särskilt för Macintosh-datorer.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com