Hur kan man förhindra en person inte kan använda datorn

February 21

Hur kan man förhindra en person inte kan använda datorn


En dator blir ofta en viktig del av ägarens liv. Med tanke på alla de saker som du kan göra med en dator, är det troligt att din dator har känsliga filer som du inte vill att andra ska få tillgång till. Om du bor i ett hushåll med andra, kan du förhindra tillfällig användning av din dator via grundläggande säkerhetsåtgärder.

Instruktioner

1 Skapa ett lösenord för Windows-användarprofilen. Se till att lösenordet är en som du inte kommer att glömma, samtidigt som svårt för någon annan att gissa.

2 Inaktivera Windows gästkontot. Klicka på "Användarkonton" ikonen Kontrollpanelen och klicka sedan på "Hantera ett annat konto." Klicka på "Gäst" -knappen för att aktivera gästkontot bort.

3 Köp en fingeravtrycksläsare för din dator. Fingeravtrycksläsare inkluderar programvara som integreras med Windows för att ge ett extra lager av säkerhet till datorn inloggningsprocessen. Om någon kan gissa ditt lösenord, kommer de fortfarande att kunna ge ditt fingeravtryck.

4 Installera säkerhetsprogram som övervakar och upprätthåller en logg över datoranvändning. Du kan använda säkerhetsprogram som ett sätt att veta om någon har försökt att använda datorn medan du var borta. Du kan också ställa vissa typer av säkerhetsprogram för att begränsa datoranvändning genom att inaktivera Internet-anslutningen under tider som du definierar. Om du inte har råd med säkerhetsprogram, kan du övervaka försök att logga in i datorn genom att öppna Loggboken från Kontrollpanelen i Windows.

5 Inaktivera din dator när du inte är hemma. Om någon har datorvana och är fast besluten att använda datorn när du är borta, kan det vara möjligt för dem att kringgå nästan alla säkerhetssteg som du tar. Till exempel, om du konfigurerar ett Windows-lösenord, en person kanske inte kan få tillgång till operativsystemet, men kan fortfarande använda datorn genom att köra en Linux Live CD. Du kan stänga av datorn med liten ansträngning genom att ta bort strömkabeln och föra den med dig när du är borta.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com