Xeon Nocona Specifikationer

February 15

Xeon Nocona Specifikationer


Intel Xeon Nocona är en grupp av CPU chips som syftar till att serverutrymme. Alla Nocona Xeon chips har Intels 64-bitars arkitektur och dela SSE3 expanderade instruktionsuppsättning. De är fysiskt stora marker och allt tryckt med hjälp av en 90-nanometer litografiprocess. Konstruerad för både hastighet och serverklass relability, dessa kraftfulla chips representerade några av de mest avancerade processorer som finns vid tidpunkten för deras frigivning under andra kvartalet 2004.

hastighets~~POS=TRUNC

Intel Xeon Nocona processorer finns i en rad olika klockfrekvenser med den långsammaste chip i familjen kör på 2,8 gigahertz och snabbast arbetar vid 3,6 gigahertz. Åtta av de 10 Nocona marker har en snabb 800 megahertz front-side bus.

Kraft

Dessa processorer kräver mellan 1,25 och 1,4 volt av makt med undantag för en speciell lågspänning chip. Nocona chips har en thermal design power på antingen 103 eller 110 watt utom, igen, lågspänning version, som har en TDP på ​​endast 55 watt.

Fysiska egenskaper

Den Nocona arkitekturen använder en 604-pin PGA-anslutning. Chipets dö storlek är 112 kvadratmillimeter, och det är tryckt med 90-nanometer litografi. Dessa marker innehåller 125 miljoner transistorer.

Kärnor, trådar och Execution

Alla Intel Xeon Nocona processorer har en single-core och alla, med undantag för 3,2 gigahertz varianten, har bara en bearbetning tråden. Intel etiketter dem som en 64-bitars processor och gör versioner av dem för inbyggda systemprogram tillgängliga.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com