Hur man bädda in teckensnitt i PowerPoint

December 12

Hur man bädda in teckensnitt i PowerPoint


Om du använder ett annat antal datorer för att spela samma PowerPoint-presentationen kan du finna att typsnittet visas olika varje gång. För att undvika att detta händer måste du spara eller bädda in typsnitt du vill använda i PowerPoint-filen. Detta säkerställer att typsnittet visas samma på alla datorer som spelar presentationen. Du kan också bädda in personliga teckensnitt som hämtats eller köp. Detta ger en individuell touch till din presentation som många professionella användare anser besläktad med användning av ett visitkort.

Instruktioner

1 Leta reda på typsnitt som du vill använda i din PowerPoint-presentation. Om det inte redan är installerat på datorn, installera den enligt anvisningarna som följde med typsnittsfilen.

2 Bädda in teckensnitt i PowerPoint 2003 genom att klicka på "File" i det övre vänstra hörnet av verktygsfältet och sedan välja "Spara som". I menyn "Verktyg" som dyker upp, klicka på "Spara alternativ". Välj alternativet som heter "Bädda in Truetype-teckensnitt" och välj sedan "OK". Detta kommer att bädda in typsnitt du valt i filen. Spara filen.

3 Bädda in teckensnitt i PowerPoint 2007 genom att först klicka på Microsoft Office-ikonen i det övre vänstra hörnet på skärmen. Välj "Spara som" från rullgardinsmenyn som visas. Klicka på "Verktyg" och sedan "Spara". Markera den lilla rutan bredvid "Bädda in teckensnitt i filen"; en alternativ skärm visas, bekräfta "OK". Detta kommer att bädda in typsnitt i filen. Spara filen.

4 Skapa din PowerPoint-presentation med de teckensnitt som du har använt. Detta är hur presentationen kommer att se en gång skrivs ut eller visas på någon annan maskin. För att du gillar utseendet, visa filen i "Förhandsgranska". Redigera din text som behövd.

Tips

  • Om du bädda in teckensnitt i en presentation kommer avsevärt öka storleken på filen.
  • Bara teckensnitt som inte har licensbegränsningar kan bäddas.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com