codec Förklarat

June 25

codec Förklarat


Enligt Microsoft är en codec programvara som används för att komprimera eller expandera video- eller musikfiler. Mjukvaruutvecklare använder codecs för att göra det möjligt för stora filer lätt kan överföras via Internet och sedan snabbt ner och spelas.

Ursprung

"Codec" är en förkortning för "kodare / avkodare." När en digital musik eller videofil skapas, är en codec som används för att komprimera den. Codec används sedan för att expandera filen när den har hämtats.

Filformat och Codec Skillnader

Filformat såsom MPEG och WMA, kan alla innehålla flera codecs inom dem. Med videofiler, är både ljud och video codec som används, en för bilden och den andra för soundtracket.

Typer av Video Codec

Några av de vanligaste typerna av video-codec är DivX eller Xvid, som båda ingår i AVI filformat.

Typer av ljudkodare

De audio codec som används mest är MPEG-1 Layer 3 och DivX. Vissa codec, som DivX, kan användas för både ljud- och videofiler.

"Missing Codec" Felmeddelanden

Om du får ett felmeddelande som säger att du saknar en codec för att spela upp en fil genom att klicka på Webbhjälp knappen i felmeddelandet, som kommer att hänvisa dig till en Windows-stöd webbplats som kan hjälpa till. Du kan också besöka MovieCodec forum på http://www.moviecodec.com, där du kan ladda ner olika typer av codec.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com