Hur man kompilerar PHP på Ubuntu

January 7

Hur man kompilerar PHP på Ubuntu


Ubuntu är ett av de mest populära distributionerna av operativsystemet Linux, i maj 2011, enligt DistroWatch. Denna fördelning är Debian-baserade och kan konfigureras för att köras som en normal stationär operativsystem eller att köras på webbservrar. Medan Ubuntus automatiserat system installation tillåter användare att ladda ner, kompilera och installera systemresurser såsom PHP bibliotek för att köra PHP drivna webbplatser, inte förvaren inte alltid innehålla de senaste nyheterna. Om en användare vill ha den senaste PHP release, kommer han brukar behöva ladda ner och kompilera den själv.

Instruktioner

1 Klicka på huvudmenyn i det övre vänstra sida, klicka på "Internet" sub-menyn och sedan klicka på ikonen webbläsaren

2 Öppna PHP nedladdningssidan i din webbläsare session.

3 Klicka på länken under "aktuella stabila." På sidan denna länk skickar du klicka på någon av länkarna under flaggan för ditt land för att börja hämtningen.

4 Klicka på Ubuntus huvudmenyn. Välj "Tillbehör" undermenyn, klicka på "Terminal" -ikonen. Detta öppnar en terminalemulator.

5 Skriv kommandot "cd", följt av namnet på den katalog som du hämtade filen som innehåller PHP källkod. Om du inte har ändrat någon av Ubuntu standardinställningar, är denna "/ home / användarnamn / Downloads" där "användarnamn" är ditt användarnamn, vilket resulterar i kommandot "cd / home / användarnamn / hämtningar".

6 Skriv in kommandot "tar -xvjf filnamn", där "filnamn" är det exakta namnet på den fil du hämtade, om den komprimerade PHP-filen du hämtat har en ".bz2" filändelsen. Om komprimerade PHP-fil har en ".gz" slutar, använd kommandot "tar xvfz filnamn" för att extrahera källkoden.

7 Skriv kommandot "cd PHP_Directory", där "PHP_Directory" är namnet på katalogen "tar" kommandot skapas. Kör kommandot "sudo ./configure" för att förbereda för sammanställning och installationsprocessen.

8 Skriv in kommandot "sudo make install" för att avsluta sammanställningen och installationsprocessen för PHP på Ubuntu. Ange ditt användarnamn lösenord när det efterfrågas.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com