Hur får standardavvikelse Linjer i Excel för Mac

January 3

Hur får standardavvikelse Linjer i Excel för Mac


Standardavvikelse linjer kan göra dina grafer en mer kraftfullt visuellt verktyg som hjälper dig att kommunicera spridningen av data vid varje punkt på sjökortet. Detta gör att diagrammets läsare att mäta förtroendet för framtida statistiska händelser. Till exempel kan en finansiell diagram med låg standardavvikelse hjälpa att bevisa för potentiella investerare att en viss organisation har en stadig månad till månad inkomster, och därför representerar en låg risk. Diagramlayout funktionen i Excel för Mac kan du lägga till standardavvikelse barer att dina grafer utan att utföra en separat beräkning.

Instruktioner

1 Skapa ett diagram med Excel-menyn "Chart".

2 Klicka på diagrammet för att markera det och klicka sedan på "Chart Layout" -fliken.

3 Klicka på pilen bredvid "felstaplar" menyalternativ och välj "Felstaplar med standardavvikelse." Detta kommer att lägga standardavvikelse linjer för varje datapunkt i diagrammet.

Tips

  • Du kan konfigurera enskilda felstaplar för att visa specifika värden genom att välja stapeln som du vill redigera, klicka på "felstaplar Alternativ" från "felstaplar" menyn och sedan redigera innehållet i "positiva fel värde" och "negativ avvikelse Värde "fält.
  • Excel felstaplar kan endast användas med 2-D bubbla, scatter bar, rad, kolumn och ytdiagram.
  • Informationen i denna artikel gäller Microsoft Excel för Mac 2011. Den kan variera något eller avsevärt med andra versioner eller produkter.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com