Hur man rengör en hårddisk

September 3

Innan du donera eller sälja din gamla dator, måste du rengöra din hårddisk. Radera filer egentligen inte ta bort dem från datorn. I själva verket kommer raderade filer kvar på datorn om de inte skrivs över. Rengöring din hårddisk kommer att se till att alla onödiga och raderade filer raderas, inklusive känsliga data som du inte vill att andra ska se.

Instruktioner

1 Säkerhetskopiera all information som du vill spara till en ny hårddisk eller CD-skiva. När du rengör din gamla hårddisk du inte kommer att kunna hämta några filer eller data.

2 Gå igenom din dator och se till att all känslig information raderas. Du kommer också vill avinstallera onödiga program.

3 Sök på Internet för programvara som utformats för att rengöra din hårddisk. Inkludera termer som "radera", "torka" och "strimla" i din sökning för att återgå fler resultat. Många av dessa program kommer att finnas tillgänglig utan kostnad. Ett populärt program är Eraser.

4 Ladda ner och installera programmet på datorn.

5 Kör programmet för att rengöra din hårddisk. Programmet kommer att skriva över alla borttagna filer flera gånger för att se till att de har raderats.

6 Ta bort hårddisken från datorn om du bara uppgradera din dator och installera den nya hårddisken.

Tips

  • Om datorn kör Windows, kan du använda "Diskrensning" verktyg för att rensa upp utrymme på hårddisken. Du kommer fortfarande att behöva köra en hårddisk renare program för att radera filerna.
  • Du kan formatera datorns hårddisk för att rengöra den helt. Detta kommer att ta bort operativsystemet också.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com