Att sätta en begagnad hårddisk till en ny dator

April 15

Att sätta en begagnad hårddisk till en ny dator


När du köper en ny dator, finns det ingen anledning att skrota all hårdvara från den gamla. Det är fortfarande möjligt att använda gamla enheter, såsom CD / DVD-enheter och hårddiskar. Ta bort en äldre hårddisk och installera den på den nya datorn kan ge dig mer lagringsutrymme och spara pengar för att köpa en ny andra hårddisk. Du behöver bara ta bort hårddisken och anslutningskablar från den gamla datorn.

Instruktioner

1 Stäng av det nya datasystemet. Koppla ur nätsladden och alla kablar. Ta bort Phillips skruvarna på baksidan av datorns hölje.

2 Skjut upp fallet, titta mot framsidan för den aktuella hårddisken. Skjut den gamla hårddisken till den sekundära facket, direkt under den aktuella enheten.

3 Titta på din kabel band. Det har tre anslutningsportar, en på varje ände av kabeln och en i mitten. Den mellersta anslutningsport används när du skapar en "slav enhet." En slav enhet är hårddisken som inte innehåller operativsystemet, vilket är vad du installerar i detta fall. Sätt det mittre förbindelse port i kabelbandet kontakten på baksidan av din gamla hårddisk.

4 Kontrollera att se var din nuvarande hårddisk kabel band ansluter till moderkortet. Det finns en öppning för en annan förbindelse. Anslut en av de fria ändarna av den gamla bandkabeln här.

5 Anslut strömkabeln till baksidan av den gamla hårddisken, sedan in den andra änden i moderkortet direkt intill den aktuella enheten nätsladd.

6 Närbild datorn. Dra åt Phillips skruvar och sätt tillbaka kablarna. Driva systemet.

7 Sätt i installations CD med drivrutiner för den gamla hårddisken och följer korta uppsättning instruktionerna för att installera drivrutinerna. Men om den gamla hårddisken kom förinstallerat på sin dator, du kanske inte har en installation CD med drivrutiner. Om inte, öppna en webbläsare och navigera till den gamla hårddiskens tillverkarens webbplats. Välj "Support" och välj "Driver nedladdningar." Välj din hårddisk modell och vilket operativsystem du kör. Ladda ner drivrutinen och dubbelklicka på den nedladdade filen för att starta installationsguiden. Följ instruktionerna för att installera drivrutinerna. Du kan nu börja använda den gamla hårddisken på den nya datorn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com