Hur man ställer in en server nätverk

September 20

En server, oavsett typ, behöver en robust nätverk för att ge den tillgång till Internet och tillåter den att kommunicera med andra datorer. Eftersom en server har normalt exceptionellt höga trafikbelastningar i jämförelse med en normal arbetsstation eller stationär dator, det kräver en nätverksstruktur tillräckligt robust för att förhindra en flaskhals. De flesta servernätverk använder Gigabit Ethernet, kan överföra data vid 1000 Mbit / s. Trots detta är en relativt hög hastighet, alla de delar som behövs för att bygga ett sådant nätverk finns på de flesta större dator- och elektronikaffärer.

Instruktioner

1 Leta upp en gigabit nätverksbrytare (en router eller hubb kommer också att arbeta) i ett centralt läge. Kom ihåg att varje dator behöver en nätverkslinje körde till den här platsen, så se till att det är praktiskt taget placerad. Anslut en Ethernet-nätverkskabeln till en ledig port på baksidan av omkopplaren för varje dator i nätverket, inklusive servern. Kör kablarna till varje system och se till att de körs på en plats som är ur vägen av utrustning och fotgängare. Anslut Internet modemets Ethernet-kabel till växeln om du vill dela det också.

2 Anslut en Ethernet-kabel till nätverks porten på baksidan av varje dator, inklusive servern. För att dra nytta av gigabit hastigheter kommer varje dator måste ha en gigabit-kompatibel nätverkskort. Du kan kontrollera vilken typ av kort en Windows-baserad dator har genom att högerklicka på "Den här datorn" klicka på "Egenskaper" och sedan på "Maskinvara" -fliken, följt av "Enhetshanteraren." Under "Nätverkskort" korttyp kommer att listas. Om någon av datorerna inte har en av dessa kort, kan man köpa och enkelt installeras av den genomsnittliga datoranvändare.

3 Kör nätverkskonfigurationsverktyget på varje dator. På en Windows-baserad arbetsstation, är detta guiden Konfigurera nätverk, som ligger i Kontrollpanelen. Konfigurationsverktyget detekterar automatiskt nätverket och vilken typ av datorer är på det. Du kommer att få frågor, såsom vilket namn du vill ge nätverket, vilket namn varje dator ska ha, och om du vill dela filer och skrivare i tillägg till en Internet-anslutning. När guiden är klar, starta om varje dator och servern nätverket är klar.

Tips

  • De kan också användas för att installera lägre hastighet utrustning, såsom 100 megabit eller 10 megabit Ethernet, men nätverkets prestanda kommer att vara för långsam för de flesta servrar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com