Hur man drar Väggar i AutoCAD

June 29

Rita väggar i AutoCAD genom att skapa en rektangel i "Top" för att definiera väggens bas, sedan expandera denna bas i hela väggen med AutoCAD: s "Extrude" kommandot. Du kan också skapa dörröppningar och fönsteröppningar snabbt med "Subtrahera" verktyg, som är en av flera Booleska operationer. I 3-D modellering, Booleska operationer kan du skapa nya objekt genom att korsa två eller fler objekt. Du kan använda vad du lära av detta projekt för att skapa en planritning, så som för ett hus.

Instruktioner

1 Klicka på menyn "Visa", klicka sedan på "3-D vyer" objekt för att visa en lista med kommandon för att ändra den nuvarande synvinkel. Klicka på "Top" objekt för att visa arbetsytan uppifrån arbetsytan.

2 Klicka på menyn "Rita", klicka sedan på "Rektangel" verktyg. Detta verktyg låter dig dra uppifrån av väggar och andra föremål.

3 Klicka på arbetsytan för att rita ett av rektangelns hörn, sedan drar åt något håll diagonal till den första punkten att växa rektangeln. Klicka på musen när rektangelns form matchar formen du behöver för väggen, sedd uppifrån väggen.

4 Typ "Orbit", som låter dig kretsar kring arbetsytan, klicka på arbetsytan och dra för att rotera vyn tills rektangeln visas något skev. Detta utseende visar att du har flyttat till en synpunkt som du kommer att kunna tydligt se 3D-vägg du kommer att göra från rektangeln.

5 Skriv "Extrude" för att köra kommandot för att sträcka 2-D former som rektanglar i 3-D former, klicka på rektangeln för att välja den. Dra uppåt för att expandera rektangeln i 3-D utrymme, klicka på musen för att slutföra denna expansion. Detta steg avslutar grundväggen, vilken du nu lägga till en öppning, såsom den för en dörröppning.

6 Skriv "box" för att köra kommandot för att skapa rutor, sedan dra ut på arbetsytan för att rita lådans bas så att den passerar genom båda långsidorna av muren bas.

7 Klicka på musen för att fylla i rutan bas, dra sedan uppåt för att växa rutan höjd. Klicka med musen när lådan når önskad höjd för en dörröppning.

8 Skriv "Subtrahera" för att komma till läget för en 3-D objekt subtrahera från en annan, klicka på väggen objektet för att välja den som objekt att ta bort från. Klicka på rutan du just gjorde, och tryck sedan på "Enter" för att subtrahera lådan från väggen. Detta skapar dörröppningen och fullbordar väggen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com