Hur Återställ lösenord på Ubuntu

September 19

Hur Återställ lösenord på Ubuntu


Ubuntu är en Linux-baserat operativsystem som distribueras som fri och öppen källkod. Om du har ett lösenord på Ubuntu operativsystem du inte kommer att kunna få tillgång till datorn om du inte anger rätt lösenord efter uppstart. Det är lätt att ändra ett lösenord i Ubuntu.

Instruktioner

1 Starta datorn i återställningsläge. Återställ datorn och när den startar, håll nere "Shift" på tangentbordet. Du kommer att presenteras med startmenyn.

2 Välj "Recovery Mode" från startmenyn. Det är oftast alternativet andra stöveln.

3 Vänta datorn att starta upp. Du kommer att presenteras med återställningsmenyn. Välj "Drop till Root Shell Prompt."

4 Skriv "ls / home" och tryck på "Enter". Obs: Kommandot börjar med ett gement L, inte en huvudstad i. Du kommer att presenteras med en lista över användarnamn av konton installerade på datorn.

5 Skriv "passwd användarnamn" där användarnamn ersätts av namnet på det konto som du vill återställa. Till exempel, om användarnamnet för kontot var "Jeff" skriver du "passwd Jeff" och tryck på "Enter". Du kommer att uppmanas att skapa ett nytt lösenord.

6 Ange ett nytt lösenord som du väljer. Obs: Du kommer att se någon visuell respons när du skriver i ditt nyligen valda lösenord; emellertid datorn fortfarande kommer att registrera den ingående. Tryck enter." Du kommer att bli ombedd att skriva in ditt lösenord. Mata in samma lösenord och trycka på "Enter". Lösenordet är nu återställd. Skriv "Exit" för att återvända till startmenyn och välj "Återuppta Normal Boot" för att starta Ubuntu.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com