Hur man skapar ett administratörslösenord i Windows XP

December 31

Både Home och Professional upplagor av Microsoft Windows XP inkluderar ett administratörskonto som ger användarna möjlighet att göra ändringar på hög nivå till systemets inställningar och konfiguration. Denna åtkomstnivå utgör en särskilt hög säkerhetsrisk eftersom kontot är inte lösenordsskyddad som standard, och kommer inte att ge dig automatiskt att definiera ett lösenord när du loggar in. Lyckligtvis skapa ett administratörslösenord är en snabb uppgift. När du förstår lämpliga åtgärder, stänger denna säkerhetslucka tar mindre än 10 minuter.

Instruktioner

1 Slå på datorn. Om Windows XP redan körs, klicka på "Start" -knappen i Windows, välj "Stäng av datorn" och välj sedan "Starta" alternativet. Beroende på datorns konfiguration, kan du behöva bekräfta ditt val genom att klicka på "OK".

2 Tryck på "F8" knappen upprepade gånger så fort startprocessen inleds.

3 Använd piltangenterna på tangentbordet för att välja "Felsäkert läge" alternativet, och tryck sedan på "Enter". Beroende på systemkonfiguration, kan du även bli ombedd att välja ditt operativsystem. Om detta inträffar, välj "Windows XP" och tryck på "Enter" igen.

4 Klicka på "Administratör" alternativet efter Windows XP laster.

5 Klicka på "Ja" när du ombeds att bekräfta din önskan att köra Windows i felsäkert läge.

6 Klicka på Windows "Start" och välj "Kontrollpanelen."

7 Dubbelklicka på ikonen "Användarkonton".

8 Klicka på ikonen i samband med kontot "Administratör".

9 Klicka på "Skapa ett lösenord" länk.

10 Ange ett lösenord för kontot i "Ange ett nytt lösenord" -fältet, och sedan bekräfta lösenordet genom att skriva det igen i fältet bredvid. Också skriva ett ord eller en fras som kan användas som en ledtråd till lösenordet i motsvarande fält.

11 Klicka på knappen "Skapa lösenord".

12 Klicka på "Ja" eller "Nej" på frågan om du vill make filer som är associerade med administratörskontot privata, och klicka sedan på "Finish."

13 Klicka på "Start" -knappen i Windows, välj "Stäng av datorn" och välj sedan "Starta" alternativet. Beroende på datorns konfiguration, kan du behöva bekräfta ditt val genom att klicka på "OK".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com