Hur att överklocka en 7600 GT

November 4

Grafikkort är avgörande för alla som är intresserade av att spela moderna dataspel. För spelare som vill få mer prestanda ur sina kort, är det möjligt att använda programvara för att överklocka kortet. Klockn tvingar ett kort för att köra hårdare och snabbare än den har konfigurerats att på fabriken. NVIDIA har släppt ett verktyg som gör det möjligt för användare av många av sina grafikkort, såsom 7600 GT, för att driva utvecklingen av sina kort med överklockning.

Instruktioner

1 Ladda ner NVIDIA Systemverktyg. Verktygen ger dig tillgång till en programvara klockare som utformats speciellt för NVIDIA-grafikkort. Installera systemverktyg genom att köra den nedladdade filen. Följ anvisningarna på skärmen och sedan välja att installera "NVIDIA System Performance." De andra verktyg är användbara men valfritt.

2 Kör NVIDIA Systemverktyg. Den kan nås från startmenyn under "NVIDIA Corporation" följt av "NVIDIA Kontrollpanelen". Välj "Kontrollpanelen" för att starta programmet.

3 Klicka på "Enhetsinställningar" rubriken på navigationspanelen, som ligger på vänster sida av fönstret. Du kommer att se reglagen anger de aktuella hastighetsinställningar för grafikkortet.

4 Välj "Anpassad" för att aktivera till reglagen. Nu kan du göra justeringar av kortets inställningar.

5 Öka klockfrekvens i små steg. Efter att din höjning, klicka på "Apply" längst ned i fönstret. Öka aldrig mer än 15 Mhz före testning.

6 Testa ökningen genom att köra ett grafikkort testare eller starta ett grafiskt intensivt spel. Test för några minuter, och leta efter instabiliteter såsom grafiska felaktig, statiska och vita prickar. Om grafiken förefaller acceptabelt, är kärnan stabil och du kan öka klockfrekvens ytterligare. Om korruption visas eller systemet låser sig, minska klockfrekvens till de sista kända stabila inställningar och ökning i mindre steg tills du precisera den högsta stabila inställningen.

7 Upprepa samma procedur med kortets minne klockfrekvens och shader klockfrekvens. Instabiliteter i de två andra klockfrekvenser kommer att manifestera som gröna former, felaktig texturer och liknande visuella fel. Följ samma steg som du gjorde för klockfrekvens att lokalisera den högsta stabila inställningen.

Tips

  • Ju högre klockfrekvenser är inställda, desto svårare är det kortet fungerar. Ju hårdare kortet fungerar, desto mer värme den genererar. Om du har otillräcklig luftflöde inuti datorn fallet, kan den extra värmeuppbyggnad skada komponenter. Tryck aldrig kortet förbi den punkt av stabilitet, och endast öka reglagen i små steg. Kör förbi den punkt av stabilitet kan skada kortet permanent.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com