Skillnaden mellan NTP & SNTP

November 19

Skillnaden mellan NTP & SNTP


NTP och SNTP fungera som protokoll för att synkronisera klockorna i nätverksanslutna datorer. NTP står för Network Time Protocol, och SNTP står för Simple Network Time Protocol.

Latens

När information färdas över ett nätverk, finns en fördröjning som kallas "latency" mellan den information & # 039; s skickas tid och fick tid. NTP och SNTP synkronisera klockorna i datorer i ett nätverk för att kompensera för denna fördröjning.

UTC

NTP och SNTP synkronisera klockor med hjälp av Coordinated Universal Time eller UTC, en standardiserad datum- och tidsformat för datornätverk som inte innehåller information som tidszon eller sommartid.

Marzullo & # 039; s algoritm

NTP använder Marzullo & # 039; s algoritm för att uppskatta tidsskillnaden mellan den sändande datorn och den mottagande datorn, som latens mellan nätverksanslutna datorer varierar ofta över tiden.

NTP vs. SNTP

SNTP ger samma funktioner som NTP, men använder en enklare algoritm för att beräkna tidsskillnaden mellan de två datorer i ett nätverk. Ju enklare algoritm gör SNTP mindre exakt än NTP, men den använder också färre systemresurser.

tillämpningar

Applikationer som kräver extrem precision - inklusive webbservrar, e-postservrar och andra affärsapplikationer - använder typiskt NTP, medan mobila enheter och vissa konsumentledet program använder SNTP.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com