Hur Säkerhetskopiering och återställning i OSX

April 6

Hur Säkerhetskopiering och återställning i OSX


Att veta hur du säkerhetskopiera och återställa filer på Macintosh-datorn är viktigt att skydda dina värdefulla filer och information. agerar regelbunden säkerhetskopiering av systemet som en säker vakt bör alla olyckliga omständigheter inträffar som skulle radera filerna. Du kan säkerhetskopiera dina filer på ditt lokala system, eller säkerhetskopiera dem till en annan källa. Den andra källan kan vara DVD-skivor eller en extern hårddisk.

Det finns ett antal strategier för att säkerhetskopiera och återställa dina filer. Dessa metoder är tillämpliga på OS X 10.5 och 10.6.

Instruktioner

Manuellt säkerhetskopiera filer

1 Markera de filer du vill säkerhetskopiera i Finder. De viktiga filer kommer att ligga i hemmappen.

2 Dra filerna till den externa enheten eller nätverksenhet som du vill säkerhetskopiera i.

3 Bränna kopior av dina filer om du vill säkerhetskopiera till DVD-skivor eller CD-skivor. Detta är ett alternativ när du tittar på filer i Finder.

Tidsmaskin

4 Öppna Time Machine. Om det är första gången du har öppnat det, kommer det att ställa följande: "Vill du använda" Backup "för att säkerhetskopiera med Time Machine?"

5 Klicka på "Använd som hårddisk för säkerhetskopiering." Detta kommer att ställa Time Machine för att automatiskt säkerhetskopiera dina systemfiler. Den första säkerhetskopieringen kommer att ta lite tid, ibland så länge som över natten.

6 Backa upp med en Time Capsule, om du äger en. En Time Capsule är en trådlös lagringsenhet för att säkerhetskopiera filer på ett trådlöst nätverk. Genom Time Machine-gränssnittet kan du välja Time Capsule som backup disk, under förutsättning att den är konfigurerad i enlighet med anvisningarna i förpackningen. Se resurs för mer Time Capsule information.

7 Öppna Time Machine när du vill återställa filer. Via gränssnittet, kan du välja att titta igenom tidigare versioner av filer, filer själva, eller ditt system och väljer för att återställa.

Använda Skivverktyg

8 Sätt OS X 10.5 eller 10.6 disk, starta och hålla ned "C." Detta kommer att starta datorn från installationsskivan. Se till att den externa hårddisken har tillräckligt med utrymme för att hålla storleken på din hårddisk.

9 Välj "Skivverktyg" från skärmen verktyg och välj sedan skivan du säkerhetskopierar.

10 Välj "Verifiera disk" för att söka efter någon hårddisk problem och reparera vid behov via "Disk Repair" -knappen.

11 Välj "Ny bild" i verktygsfältet och namnge skivavbilden ett lämpligt namn för dig att veta det exakta innehållet. Det föreslås att du inkluderar datum i namnet på bildfilen. Efter att namnge det, välj "Spara" och se till att destinationen är den externa hårddisken.

12 Välj "Ny skivavbild" efter processen är klar. Välj sedan "Scan Bilden Restore" från menyraden. Välj sedan "Avsluta Skivverktyg" trycker "Control" och "Q" för att avsluta OS X installationsprogrammet och välj sedan "Starta om."

13 Starta maskinen med installationsskivan och den externa hårddisken är ansluten för att återställa systemet. Genom Skivverktyg, välj "Restore" och välj intern hårddisk i "Destination" område.

14 Leta upp bildfilen på den externa hårddisken och öppna den. Välj "Återställ" -knappen och bekräfta ditt val genom att klicka på "Restore" en andra gång. Detta kommer att återställa systemet.

Tips

  • Både iDisk och iWork.com är internetbaserade backup-tjänster för filer i din hemmapp. Det kommer inte att säkerhetskopiera hela systemet, dock. Du måste vara en MobileMe abonnent och åt det här alternativet genom säkerhetskopieringsprogrammet.
  • Om du vill säkerhetskopiera och återställa äldre versioner av OS X, se avsnittet resurs eller Apples supportavdelningen på deras hemsida. Se till att du nämna någon säkerhetskopiera filer med datum att göra dem lätta att urskilja.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com