Hur man använder mikroprocessorer och Mikro

September 20

Hur man använder mikroprocessorer och Mikro


Ta bort "mikro" från mikro och mikroprocessor, och du är kvar med den moderna tolkningen av en dator - en dator som använder en processor. I allmänhet, är vi inte berörs med processorn, även om det är den primära maskinvarukomponent som automatiskt hjälper datorn utföra användarkommandon. Vi brukar bara förvänta datorn, i sin helhet, för att fungera för vad vi ber den att göra, till exempel surfa på Internet, lyssna på musik eller skriva upp dokument. Om du vill manuellt påverka hur mikroprocessorn arbetar i en mikrodator, kan du använda verktyg i Windows operativsystem.

Instruktioner

prioritera Processer

1 Högerklicka på Aktivitetsfältet längst ned på skrivbordet i Windows. Välj "Start Task Manager" i menyn för att öppna "Windows Task Manager" verktyg.

2 Klicka på fliken "Processer". Bläddra till höger för att se kolumnen "Beskrivning". Klicka på den kolumnrubrik till alphabetize program och processer som körs i Windows.

3 Klicka på ett program för att markera det. Högerklicka på programmet och välj sedan "Välj Priority." Ändra inställningen från "Normal" till "hög" eller "Real-Time". Öka prioriteringen innebär att processorn kommer att ge programmet mer handläggningstiden jämfört med lägre prioriterade program. Om din webbläsare, såsom Firefox eller Internet Explorer, går långsamt, vilket ökar dess prioritet bearbetning kan påskynda dess prestanda.

Aktivera eller inaktivera flera processorer

4 Högerklicka på aktivitetsfältet. Välj "Starta Aktivitetshanteraren." Klicka på fliken "Processer".

5 Klicka på "Beskrivning" kolumnrubriken. Markera ett program. Högerklicka på programmet och välj sedan "Set Affinity" från menyn.

6 Klicka på "alla processorer" för att se till att alla processorkärnor i processorn chip kan hjälpa köra programmet. Du kan också klicka för att ta bort markeringen från "CPU 0," "CPU 1," och så vidare, men lämna minst en processorkärna kontroll märkt. Klicka på "OK."

Om du använder två olika program, till exempel Microsoft Word för att skriva ett dokument och Firefox till forskningsinformation, kan du använda "Set Affinity" att dela "flera processorkärnor" i en processor lika mellan applikationer. Detta är endast tillgängligt i multi-core processorer, såsom processorer med dubbla kärnor.

Justera Processor Power Usage

7 Klicka på "Start". Skriv "Energialternativ" i sökrutan längst ned på menyn "Start". Tryck enter." Klicka på länken för den valda energischemat för närvarande används, som vanligtvis är "High Performance" plan "Ändra schemainställningar". Klicka på "Ändra avancerade inställningar."

8 Rulla ner och klicka på "plus" (+) bredvid "Processor Power Management." Klicka på plustecken för att expandera "Minsta Processor stat" och "Maximal Processor stat." Skriv in en ny procentsats bredvid "Batteridrift" och "inkopplad." Detta talar om för processorn hur snabbt eller långsamt det ska köras baserat på strömkällan i datorn, till exempel en bärbar dator med ett batteri. Håll muspekaren över dessa inställningar för att läsa en fullständig beskrivning.

9 Klicka på plustecknet bredvid "Kylsystem Policy." Ändra inställningarna till "aktiv" eller "Passiv". När processorn börjar att överhettas, dessa förändringar tala om för datorn om att sakta ner processorn först (passiv), eller för att snabba upp kylfläkten istället för att kompromissa processorkraft (aktiv). Klicka på "Apply" och "OK" för att spara dina ändringar.

Tips

  • För att ta reda på vilken typ av processor är installerad i datorn, först klicka på "Start". Högerklicka på "Dator" ikonen på menyn "Start". Välj "Egenskaper". Leta efter processorinformation i avsnittet "System".

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com