Vad sker automatiskt när du avslutar CMOS Setup?

September 23

Redigera dina CMOS-inställningarna förändrar grundläggande information om hur datorn startar. När du spara och avsluta, är inställningarna ändras och datorn kommer att starta i enlighet med de nya inställningarna. Om du vill diagnostisera potentiella problem med datorns startsekvens, bör du förstå hur startsekvensen är tänkt att ske.

Power-on Self-Test

När du slår på strömmen, utför datorn en POST eller power-on self-test. Detta test används för att fastställa att alla de inre komponenterna, såsom strömförsörjning, processor, moderkort, grafikkort och kringutrustning, är i funktionsdugligt skick. Om POST avslöjar eventuella fel, kommer högtalarna avger en serie ljudsignaler. Antalet och längden på pip kallas POST felkoder. Till exempel, en lång ljudsignal och tre korta pip indikerar ett fel med den förbättrade grafikkortet.

Master Boot Record

Master Boot Record laster från den första delen av hårddisken. Det här avsnittet innehåller viktig information som krävs för att ladda operativsystemet och bearbeta data i två delar: Master partitionstabell och Master Boot kod. MPT innehåller uppgifter om hur många partitioner enheten har och vilken storlek de är. Samtidigt MBC innehåller uppgifter om hur datorn ska startas, och laster direkt efter POST är klar.

Operativ system

Hårddisken upptäcker vad operativsystem finns på hårddisken eller hårddiskar och erbjuder dig ett val om vilken en att ladda om du har flera operativsystem installerade. Varje partition på hårddisken kan endast innehålla ett operativsystem. När du väljer vilket system för att ladda, söker igenom datorn sedan lämplig partition för att ladda filer som initierar operativsystemet, såsom "NTLDR", "boot.ini" och "ntoskrnl.exe."

Operativ system

När alla filer i operativsystemet belastning "Winlogon.exe" körningar. Denna fil är ett program som gör att du kan logga in på Windows operativsystem. Local Security Authority initierar som en subrutin, och du in ditt användarnamn och lösenord. De uppgifter du angett kontrolleras mot de uppgifter som lagras i registret, och du får tillgång till Windows. Skalet av operativsystemet, "explore.exe" ger Aktivitetsfältet och skrivbordsikoner som du använder för att navigera.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com