PowerPoint Ljudeffekter

May 28

PowerPoint Ljudeffekter


Microsoft PowerPoint är ett välkänt verktyg för att utveckla och visa bildspel baserade presentationer. De flesta presentationer åtföljs av en levande talare som ger ljudfunktioner vad tittarna ser på bilderna. Ibland kan en bild förbättras genom en viss ljudeffekt, och PowerPoint stöder en mängd olika filtyper som kan användas för detta ändamål. Bildspel kan också presenteras utan en högtalare. PowerPoint stöder också tillägg av ett soundtrack eller berättande fil för att spela i samförstånd med den automatiska visningen av bilderna.

Ljudeffekter i PowerPoint

Förutom de otaliga visuella effekter som PowerPoint-användare är bekanta med, programvaran stöder även införandet av ljud för att förbättra presentationen. Ljudet kan ske i form av speciella ljud för att dra uppmärksamhet till en punkt på bilden. Du kan också spela in och inkludera en berättelse eller soundtrack till åtfölja bilderna. Om du väljer att inkludera ljud i presentationen, är det viktigt att komma ihåg att du måste tillhandahålla ett sätt att spela det förutom den hårdvara som används för att visa bilderna.

Stöd för ljud i PowerPoint

PowerPoint är kompatibel med ett begränsat utbud av ljudfiler. Den stöder AIFF (Audio Interchange File Format), AU (UNIX Audio), MIDI (Musical Instrument Digital Interface), MP3 (MPEG Audio Layer 3), WAV (Waveform Audio File Format) och WMA (Windows Media Audio-filer). En codec är kodare-avkodare programvara som tolkar ljudfiler. Du måste ha rätt codec installerat på måldatorn för att ljudfilerna att spela. Om filen du vill använda är inte ett av de format som stöds, kommer det att bli nödvändigt för dig att konvertera den innan du sätter in den på din presentation.

Lägga ljudeffekter till en presentation

Lägga till en ljudeffekt till en av bilderna är en enkel process. Välj "Infoga" -fliken i menyfliksområdet och sedan klicka på pilen längst ned på "Audio" -ikonen. Du får möjlighet att välja ljudkälla från en fil, från clip art biblioteket eller spela in ditt eget ljud. Välj den fil du vill använda och den sätts in i bilden. Ljudklippet representeras av en ikon som ser ut som en högtalare. Du kommer att märka att en ny flik visas i menyfliksområdet märkt "Playback" när ljudeffekten är vald. Alternativen i den här fliken kan du finjustera hur klippet kommer att spela och ger dig möjlighet att förhandsgranska hur det kommer att låta.

Att spela ljudeffekt i en presentation

Liknar PowerPoint animeringar, kan ljudeffekter kan spelas på olika sätt. En klämma kan spelas upp automatiskt när ett bildspel visas eller genom ett musklick från presentatören. På "Uppspelning" -fliken, är pjäsen alternativ som genom att välja alternativet från "Play" i rullgardinsmenyn. Ett tredje alternativ möjliggör en ljudfil som ska spelas i alla bilder. Ljudet startar automatiskt när bilden visas och fortsätter genom resten av bilderna. Med hjälp av en ljudfil på detta sätt, speciellt om filen är en berättelse, fungerar bäst när tiderna är också in för varje bild utseende.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com