Hur man gör en bibliografi referens i Openoffice

June 6

Hur man gör en bibliografi referens i Openoffice


Bibliografier är en viktig del av det akademiska och forskning skrivande, låter läsaren se dina källor och kontrollera fakta. Openoffice är en gratis kontorsprogramsvit med användbara funktioner som ingår att göra organisera referenser lite enklare. Använda Openoffice är ordbehandlingsprogram, författare, kan du ställa in en litteraturdatabas för att lista dina referenser och lägger till en dem till essäer, artiklar eller rapporter, vilket sparar tid.

Instruktioner

Skapa en referens

1 Öppna ett nytt Openoffice Writer-dokument, eller ett befintligt dokument som du vill lägga till hänvisningar till.

2 Klicka på "Verktyg" på menyraden och välj "Litteraturdatabas." Databasen öppnas ovanpå dokumentet.

3 Klicka på "Infoga - Record" och ange ditt referens information i fälten. Lägga till författare, titel, förlag och år kommer att skapa en enkel referens. Det finns fler fält för ytterligare information, såsom utgivare och kapitel, eller volym och utgåva för tidskrifter.

4 Skriv en "Short Name" som du kommer ihåg, eftersom du behöver den för att lägga din referens. Openoffice är exempel använder de tre första bokstäverna i författarens namn och ett nummer för att identifiera varje referens.

5 Stäng databasen för att återgå till öppna Writer filen.

Sätta din referens

6 Placera markören där du vill att hänvisningen till visas i Writer-dokument.

7 Klicka på "Infoga" i menyn och sedan gå till "Förteckningar" och "Bibliografi Entry" för att visa en dialogruta med en lista med referenser.

8 Välj "Från litteraturdatabas" och välj den korta namnet på din referens från rullgardinsmenyn i dialogrutan, klicka på "Infoga" och stäng sedan rutan för att visa hänvisningen i dokumentet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com