Hur att rensa en dator utan att förlora drivrutiner

October 18

Rensa en dators hårddisk tar bort allt på volym, inklusive ditt system drivrutiner. System förare är små program som används för att tala om för operativsystemet hur man använder den bifogade hårdvara - är nödvändiga för driften av din dator. För att undvika att förlora dina drivrutiner under en systemformat, packa upp dem i förväg med användning av fri programvara för att utföra jobbet. Detta kommer att spara tid efter format, som du kommer att ha alla dina drivrutiner som behövs till hands.

Instruktioner

1 Ladda ner Driver Magician (eller ett annat program som är i stånd att utvinna drivrutiner) och installera det på din dator.

2 Starta Driver Magician programmet. Det kommer automatiskt att upptäcka all hårdvara och drivrutiner på ditt system och erbjuder dig möjligheten att säkerhetskopiera dem på en plats som du väljer. Tryck på "Start Backup" knappen och spara filerna på skrivbordet.

3 Sätt in en tom CD-R i datorns CD-enhet, sedan bränna sparade filer till den med hjälp av CD-bränning program på datorn.

4 Sätt in Windows installationsskivan i CD-enheten och starta om maskinen. Tryck på valfri tangent när indikeras av nystartade meddelanden att starta från CD.

5 Gå igenom Windows förfarande installationen tills du blir tillfrågad om du vill formatera hårddisken. Välj ja, och formatera disken med filsystemet NTFS (som är något snabbare än FAT32). Hårddisken kommer att rensas och drivrutinerna kommer att vara säkra på CD.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com