Hur man installerar en kylfläns och fläkt till en PC

January 17

Överhettning orsakar mest skada på persondatorer. Detta gör det nödvändigt att du installerar en bra kylfläns och fläkt på ditt moderkort när du bygger din egen dator, eller möjligen uppgradera en som följde med datorn.

Instruktioner

1 Fäst fläkten till kylflänsen. Detta kan ha redan gjort för dig, men, vilket är fallet med äldre komponenter, kan du behöva använda de 4 skruvarna som följde med fläkten för att koppla den till kylflänsen.

2 Sprid ett tunt lager av kylfläns förening på ytan av datorns CPU-chip. Återigen, med nyare system, kan detta inte vara nödvändigt, men du kanske vill göra detta bara för att säkerställa god anslutning mellan kylflänsen och chip.

3 Fäst kylflänsen till CPU, trycka ned lätt för att säkerställa god kontakt. Denna process skiljer sig beroende på vilken typ av värmefläkten och handfat kombination du har. Några av de nyare kylare har klipp som fäster på sidorna av CPU-sockeln. Böj dessa klipp över flikarna, försiktigt så att inte böja moderkortet i processen. Andra hålls på plats av kylflänsen föreningen och bara böja runt CPU.

4 Anslut strömkabeln från kylflänsen och fläktkombinationen till 3-pin strömkabeln på moderkortet. Detta är vanligtvis märkt "fan" eller "CPU-fläkten."

Tips

  • Kontrollera anslutningen om du använder kylfläns förening att länka kylflänsen / fläkt till din CPU. Gör detta genom att lyfta värme / diskbänk / fläkt av CPU och kontroll för att se till att alla delar av kylflänsen är täckta. Områden avslöjats av föreningen indikerar områden där kylflänsen inte täcker chipet. I så fall gäller flera föreningar.
  • Använd en bomullspinne för att torka bort överflödigt förening som kan ha sipprade ut sidorna när du fäst kylflänsen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com