Hur man installerar en intern hårddisk på en bärbar dator

January 23

Du behöver inte vara en datornörd att installera en intern hårddisk på en bärbar dator. Allt som krävs är några verktyg och några minuter av din tid. De flesta bärbara datorer idag tillverkas på ett sådant sätt att installera, ändra eller uppgradera hårddisken är en lätt uppgift.

Instruktioner

1 Leta reda på hårddiskplatsen på din bärbara dator. Beroende på modell, kan det vara tydligt märkta eller du kan behöva titta i din bruksanvisning. Om du inte har manualen, gå till tillverkarens hemsida (SUC som Dell, IBM eller Hewlett Packard) och se om handboken finns tillgänglig för nedladdning.

2 Ta bort skruven eller skruvarna som håller hårddisken täckplåt på plats i bukten. Täckplattan kan vara en del av hårddisken caddy eller det kan helt enkelt vara ett avtagbart lock.

3 Ta bort den befintliga hårddisken. Detta kan åstadkommas genom att försiktigt dra i fliken som var utsatt när du tog bort locket. Ta bort hårddisken från caddy genom att lossa de 4 små skruvar som håller enheten på plats.

4 Sätt in den nya hårddisken i caddy och fäst med 4 skruvar.

5 Skjut hårddisken i enhetsfacket och tryck försiktigt in enheten tills den låses på plats. Sätt tillbaka locket.

6 Starta den bärbara datorn och kontrollera att den lokaliserar den nya hårddisken. Ladda ditt operativsystem och programvara som du behöver.

Tips

  • En uppsättning av guldsmeder skruvdragare är perfekt för att arbeta på bärbara datorer eller några datordelar. Uppsättningarna är billiga och inkluderar både spår- och Phillips screwdrivers.Refer till din bruksanvisning eller på tillverkarens webbplats för att bekräfta storleken hårddisk som du behöver för din modell av notebook.Most tillverkare av bärbara datorer inte rekommendera upprepade byten av den interna hårddisken . Hårddisken bör endast ändras när du uppgraderar till en större storlek enhet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com