Hur Stream VLC med Port Forwarding

October 3

VLC Media Player stöder ett antal olika sätt att strömma video till andra datorer eller nätverk som använder Port Forwarding (skicka information till ett privat nätverk med hjälp av en IP-adress och portnummer). Alternativ inkluderar "RTP", "HTTP" eller "UDP" metoder som används för strömmande ljud och video till andra nätverk. Vilken metod du väljer beror på formatet på audio / video du strömmar och om du strömmar i realtid. Observera att VLC Media Player konverterar dina egna idéer till en önskad streaming format, beroende på dina behov.

Instruktioner

1 Öppna VLC Media Player på streamer dator. Klicka på "Media" -fliken och välj "Konvertera / Spara". Klicka på "File" -fliken och tryck på "Lägg till" knappen för att bläddra och välja fil (er) från din dator för direktuppspelning. Markera önskad fil (er) och klicka på "Öppna".

2 Klicka på listrutan "Konvertera / Spara" i det nedre högra hörnet av fönstret och välj "Stream" för att gå Stream Output skärmen.

3 Välj en strömmande alternativ från "Destination" i rullgardinsmenyn. Alternativen är "UDP", "HTTP", "RTP" (Real-Time Protocol streaming) och "MMSH" för streaming till mottagarens Windows Media Player på en dator. För allmän användning, välj "UDP" alternativet (se tips).

4 Klicka på knappen "Lägg till" bredvid rullgardinsmenyn och ange mottagarens IP-adress i "Adress" och lämna standardportnumret (1234) som är.

5 Klicka på "Display Lokalt" -knappen så en markering visas och klicka på "Aktivera Transcoding." Välj en av de tillgängliga "inkapslingsmetoder" från rullgardinsmenyn. Om du använder UDP-protokollet, välj "MPEG TS" (Transport Stream) alternativet.

6 Klicka på "Profil" listrutan och välj en specifik utgångs förinställning, om så önskas (se varningar). Tryck på "Stream" -knappen i nedre högra hörnet av fönstret för att börja din ström.

7 Klicka på fliken "Visa" längst upp på VLC skärm, håller muspekaren över "Lägg Interface" och välj "webbgränssnitt."

8 Öppna mottagarens VLC Media Player. Klicka på "Media" och välj "Öppna Network Stream." Klicka på "UDP" och tryck på "OK" för att ta emot och spela strömmen.

Tips

  • UDP (User Datagram Protocol) är det mest grundläggande sättet att skicka media med VLC.
  • Om streaming till Windows Media Player, måste du välja "ASF" som inkapslingsmetod.
  • Se till att din mottagare kan spela upp media du skickar innan du väljer några avancerade konverteringsalternativ.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com